REAL TIME |

Γενικά θέματα 4 Ιουνίου 2019

Τα μούσμουλα της οργής (και της παρανομίας)

Έχουμε μια μουσμουλιά στον κήπο, που φέτος ήταν κατάφορτη. Αψέκαστη, χωρίς καν λίπασμα, ό,τι καταφέρνει μόνη της – ο ορισμός του βιολογικού. Μαζέψαμε με τον γιο μου, τον Αχιλλέα (4,5 ετών) ένα καλάθι. Αλλά δεν μπορείς να τα φας όλα και δεν κρατάν και πολύ. Τα μούσμουλα μαυρίζουν γρήγορα. Οπότε, επειδή πρόσφατα απέκτησε κουμπαρά και αρχίζει να εξοικειώνεται με τη διαχείριση χρημάτων, σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή εισαγωγή στην έννοια της παραγωγής και του εσόδου που αποκτάς από αυτή, το να μπορούσε να πουλήσει 3-4 κιλά μούσμουλα στον (φίλο) μανάβη της γειτονιάς. Και έψαξα για το πώς θα μπορούσε να το κάνει αυτό νόμιμα.
Κατ΄αρχάς θα έπρεπε να βγάλει ΑΦΜ. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πηγαίναμε μαζί στην εφορία και θα συμπληρώναμε τα έντυπα Μ1 «ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΦΜ» και Μ7 «ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ» ώστε να δηλωθεί η σχέση του «Ασκούντος Γονική Μέριμνα» για τον ανήλικο. Επειδή δεν έχει ταυτότητα, θα είχαμε και ένα πιστοποιητικό γέννησης. Θα καταθέταμε αυτά τα χαρτιά, και η εφορία θα του έδινε ΑΦΜ. Αμέσως, αν ήμασταν τυχεροί, σε κάποιες μέρες, αν πέφταμε σε “πολλή δουλειά”.

Για τη συνέχεια ThePresident

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube