Γενικά θέματα 14 Ιουνίου 2019

Πληρώνουμε εκατομμύρια για τα κλειστά διόδια

Αποζημίωση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσει στην εταιρεία «Νέα Οδός Α.Ε.» το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να καλύψει τα έσοδα που έχασε η επιχείρηση από το γεγονός πως δεν έχουν λειτουργήσει οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο.
Όπως αναφέρει η απόφαση της αποζημίωσης που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, το ποσό των 10 εκατομμυρίων θα καταβληθεί για να καλυφθούν τα έσοδα που έχασε η «Νέα Οδός» το 2018.
Η λειτουργία των δύο πλευρικών σταθμών διοδίων προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το 2013.
Ωστόσο, ο κ. Σπίρτζης έχει αποφασίσει να παγώσει τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται αποζημιώσεις στην εταιρεία που διαχειρίζεται την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 10 και 14 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Για τη συνέχεια Economistas

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube