Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Ιουνίου 2019

Πιτσιόρλας: Η πορεία του ΟΛΠ παίρνει διαστάσεις που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί – Αισθάνομαι μία δικαίωση

Πιτσιόρλας: Η πορεία του ΟΛΠ παίρνει διαστάσεις που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί – Αισθάνομαι μία δικαίωση

Η οικονομική προστιθέμενη αξία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας ανήλθε στο 0,4% για το 2018

«Αισθάνομαι μία δικαίωση αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι πριν τρία χρόνια η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη μεγάλη απόφαση μέσα από ένα σκληρό διαγωνισμό και προχώρησε στην παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά προς την Cosco» τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά την παρουσίαση της έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας 2018 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στο λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η οικονομική προστιθέμενη αξία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας ανήλθε στο 0,4% για το 2018, από τον Οργανισμό δόθηκαν 18,3 εκατ. σε φόρους και 14,3 εκατ. σε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ οι επενδύσεις υποχρεωτικές και μη του ΟΛΠ ανήλθαν σε 22.888.827 ευρώ εκ των οποίων 20.301.000 ήταν σε νέες υποδομές.
Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι τρία χρόνια μετά και παρά την αλματώδη ανάπτυξη του λιμανιού η τιμή της μετοχής του ΟΛΠ δεν έχει φθάσει ακόμα την τιμή πώλησης.
«Ήταν μία παραχώρηση που έγινε με όρους πάρα πολύ αξιοπρεπείς και για τις δύο πλευρές.
Η επιλογή δικαιώνεται από την πορεία του λιμανιού, που παίρνει διαστάσεις που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε.
Προσέθεσε επίσης ότι η πορεία του ΟΛΠ θα επηρεάσει καθοριστικά τη ζωή τής πόλης του Πειραιά.
Τόνισε ότι η σημερινή ανάπτυξη του λιμανιού δημιουργεί εντελώς νέα προβλήματα για τα οποία «η διοίκηση της εταιρείας θα πρέπει να δείξει μία ιδιαίτερη ευαισθησία ούτως ώστε η κοινωνία να αγκαλιάσει την ανάπτυξη του λιμανιού και να μην τη θεωρεί κίνδυνο»
Για τη συνέχεια BankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube