Weather Icon

Το ηθικό πλεονέκτημα που λέγαμε; Ντοκουμέντο: Πήρε μηδέν στα γραπτά, άριστα στην συνέντευξη και έγινε προϊστάμενος προγραμμάτων ΕΣΠΑ!

Δείτε πώς αλλάζει η μοριοδότηση μέσω της προφορικής συνέντευξης – Τετελεσμένα για τις θέσεις των προϊσταμένων διαχείρισης του ΕΣΠΑεπιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση – Ανακοικώνει μαζικά σήμερα τα αποτελέσματα μοριοδότησης των συνεντεύξεων υποψηφίων όπου αριστεύουν αρεστοί στην παρούσα κυβέρνηση υποψήφιοι

Τετελεσμένα στη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων προϊσταμένων στο σύνολο των υπηρεσιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, δημοσιοποιώντας μαζικά σήμερα -και ενώ έχει οριστεί η ημερομηνία των πρόωρων εθνικών εκλογών- τα αποτελέσματα στη μοριοδότηση των συνεντεύξεων του σχετικού διαγωνισμού. 
Όπως αποδεικνύεται από το ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr οι συνεντεύξεις αποτελούν το μέσο ώστε νε ξεπερνιέται ο σκόπελος των αντικειμενικών προσόντων και κριτηρίων επιλογής, αφού βαρύνει κατά 35% στην τελική αξιολόγηση των υποψηφίων προϊσταμένων: Ετσι, ακόμη κι αν δεν τα πάνε καλά στα γραπτά και βαθμολογούνται με μηδέν, στα προφορικά αριστεύουν και παίρνουν τόσο μόρια όσα χρειάζονται για να έρθουν πρώτοι στην αξιολόγηση. 

eggrafi

Το έγγραφο- ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr είναι ενδεικτικό: Για τη θέση του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης οι υποψήφιοι είναι τρεις: Ο πρώτος έχει τα χαμηλότερα εκπαιδευτικά προσόντα, παίρνει μόρια έχοντας εργασιακή εμπειρία και έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, παίρνει μεν μηδέν στα γραπτά, αλλά διαπρέπει στα προφορικά, αφού βαθμολογείται με 336 μόρια! 
Ο δεύτερος υποψηφιος έχει τετραπλάσια μόρια από τον πρώτο ως προς τα εκπαιδευτικά του προσόντα, αριστεύει στα γραπτά, αλλά δεν τα καταφέρνει στα προφορικά, αφού παίρνει περίπου το ένα τρίτο των μορίων από τον ανθυποψήφιό του: Στην τελική κατάταξη ο πρώτος υποψήφιος για τη θέση προϊσταμένου χάρη στη συνέντευξη παίρνει όσα μόρια χρειάζονται να για καταλάβει εκείνος τη θέση. Στη συγκεκριμένη διαδικασία μάλιστα, ο τρίτος υποψήφιος που μοριοδοτείται επίσης υψηλά στα αντικειμενικά κριτήρια φαίνεται ότι δεν προσήλθε στη συνέντευξη. 
Η δημόσια εσωτερική πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων προϊσταμένων αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) χωρίς προηγούμενη γνώμη από ΑΣΕΠ: Κάτι τέτοιο θα διασφάλιζε την ελάχιστη διαφάνεια κι αντικειμενικότητα των όρων συμμετοχής στη διαδικασία και του συστήματος αξιολόγησης. Παράλληλα, προκρίθηκε σύστημα βαθμολόγησης όπου βαρύνοντα βαθμό (35%) κατείχε αποκλειστικά και μόνο η συνέντευξη. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έληξε στις 9 Φεβρουαρίου 2018. 
Ενώ μεσολάβησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο έγιναν δεκτές ενστάσεις για δικαιολογητικά που δεν υπήρχαν καν στους φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως Υπεύθυνες Δηλώσεις) κι ενώ οι γραπτές εξετάσεις πολλαπλών επιλογών διενεργήθηκαν το καλοκαίρι του 2018, η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού επιλέγει τη δεδομένη χρονική στιγμή, σήμερα, 31/05/2019 για να εκδώσει μαζικά αποτελέσματα συνεντεύξεων, που έχουν λάβει χώρα, σε αρκετές περιπτώσεις, εδώ και μήνες. 

Οι συνεντεύξεις διενεργούνται από επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από Γενικούς Γραμματείς και καθηγητές προσκείμενους στην κυβέρνηση οι οποίοι επιλέγονται αυθαίρετα από άλλη επιτροπή, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τη διορισμένη διοίκηση της ΜΟΔ και το Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης. 
Από τα αποτελέσματα που είχαν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, ήδη έχουν καταγγελθεί από υποψηφίους υπερβολικές και αδικαιολόγητες ανατροπές στη βαθμολογία των υποψηφίων με βάση το κριτήριο της συνέντευξης, που ευνοούν πάντοτε υποψηφίους της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Και η εύλογη απορία που προκύπτει είναι γιατί αποφασίστηκε να ανακοινωθούν μαζικά σήμερα τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων, ενώ έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών, αν όχι για να δημιουργήσει τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση. 
Παράλληλα, εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας, αλλά και την σκοπιμότητα στις τεράστιες καθυστερήσεις στην κοινοποίηση των βαθμολογιών των αντικειμενικών κριτηρίων που ήταν γνωστές κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων.
Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube