REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Ιουνίου 2019

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της διαδικτυακής προπαγάνδας

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της διαδικτυακής προπαγάνδας


Του Σπυρίδωνος Μπλάτσιου*
Τα τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρώπης έχει κυριαρχήσει το δόγμα «όταν δεν έχεις κάποιο έργο να επιδείξεις, τότε ο μόνος τρόπος να προβληθείς είναι η σπίλωση του αντιπάλου». Το δόγμα αυτό έχει ασπαστεί από την πρώτη στιγμή το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο από το 2012 και μετά έστησε διαδικτυακές ομάδες που χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσουν ψευδείς ή στρεβλές ειδήσεις για να πλήξουν τους αντιπάλους τους.

Στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι η πλειονότητα αυτών που συμμετείχαν σε αυτές τις ομάδες από το 2015 και μετά έχουν διοριστεί ως μετακλητοί, ενώ προσεγγίστηκαν κάποιοι άλλοι χρήστες των social media, οι οποίοι πλέον πληρώνονται με 0.60€ για κάθε ανάρτηση ώστε να συνεχίσουν το έργο της διασποράς ψευδών και στρεβλών ειδήσεων. Τις προηγούμενες μέρες όμως αποκαλύφθηκε μία νέα πηγή παραπληροφόρησης. Δημόσιος υπάλληλος, αποσπασμένος στο γραφείο του Σπίρτζη, στήνει σελίδες προπαγανδιστικού περιεχομένου στο Facebook. 

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube