Weather Icon

Η σιωπή των πολιτικών για το συντεχνιακό κράτος

Η σιωπή των πολιτικών για το συντεχνιακό κράτος






Η προσεχή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα έχει έναν καίριο αντίπαλο απέναντί της. Πώς το Δημόσιο λειτουργεί ως κορυφαία πηγή διαπλοκής και πολλαπλασιαστής προβλημάτων για την οικονομία


Πολύ καλές οι προεκλογικές διακηρύξεις για ανάπτυξη και άλλα παρόμοια, πλην όμως ουδείς λόγος γίνεται για το συντεχνιακό κράτος, ήτοι τον κύριο υπεύθυνο της χρεωκοπίας της χώρας. Αρα στον ορίζοντα μια από τα ίδια και ότι ήθελε προκύψει. Οπως επίσης τίποτε δεν έχουμε ακούσει και περί του αριθμού των υπουργών στην όποια νέα κυβέρνηση προκύψει μετά την 7η Ιουλίου. Σύμπτωση άραγε;
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Έντμουντ Φέλπς (2006) είναι ξεκάθαρος.Ο κορπορατισμός, υποστηρίζει, υπήρξε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη του φασισμού στην μουσολινική Ιταλία και βοήθησε στην άνοδο του εθνικο-σοσιαλισμού στη Γερμανία του Χίτλερ.
Σήμερα, το σύστημα αυτό είναι κορυφαία πηγή διαπλοκής και στην ουσία αποτελεί κοινωνική τροχοπέδη. Υπονομεύει μεταρρυθμίσεις και εμποδίζει ανταγωνιστικές καινοτομίες.Είναι έτσι βασική πηγή ανεργίας αλλά αυτό κανείς δεν τολμά να το πεί ανοικτά.
Στην Ελλάδα έτσι, η μη μεταρρύθμιση του συντεχνιακού κράτους, η λογική του οποίου έγκειται στο να εξυπηρετούνται οι άνθρωποί του και όχι οι πολίτες, αποτελεί πολλαπλασιαστή αβεβαιοτήτων για την οικονομία και τη δημοκρατία, η οποία, επιπροσθέτως, στις μέρες μας κινδυνεύει και από την προιούσα «ομηροποίηση» των πολιτών μέσω της υπερφορολόγησης. 

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube