Weather Icon

Η κυβέρνηση «αυτοκτόνησε» στη Βουλή – Τεράστια ζημιά προκάλεσαν τα ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής

Δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως θα δείχνουν διέρευνση της διαφοράς από τη ΝΔ την ώρα που η εικόνα της κυβέρνησης έχει εξευτελιστεί από τις ενέργειες των τελευταίων ημερών στη Βουλή

«Καλύτερα να κλείναμε τη Βουλή στις 27 Μαίου». Την ατάκα αυτή λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν να ολοκληρώνεται μια καταστροφική εβδομάδα στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Στο κυβερνών κόμμα βλέπουν ότι η παράταση της θητείας της κυβέρνησης, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και να γίνουν τα μικρά και μεγάλα ρουσφέτια που ήταν σε αναμονή, τους έκανε τεράστια ζημιά.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε αμέσως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητούσε εκλογές ακόμη και στις 23 ή στις 30 Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε αποφύγει τον δημόσιο εξευτελισμό που υπέστη χάρη στις δικές του επιλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικράτησε η λογική των διευθετήσεων. Πώς να κλείσουν δηλαδή όλες τις εκκρεμότητες για να διαλυθεί η Βουλή. Η επίκληση των Πανελλαδικών εξετάσεων για να οδηγηθούν οι κάλπες στις 7 Ιουλίου ήταν παντελώς αστεία καθώς τότε μόνο μαθήματα μουσικής δίνονταν.
Στον ελληνικό λαό πέρασε η άποψη ότι ο Τσίπρας καθυστέρησε την προκήρυξη των εκλογών προκειμένου να τοποθετήσει δικαστές που θεωρεί ότι μπορεί να τον βοηθήσουν στο μέλλον, σε ενδεχόμενες δικαστικές περιπέτειες.

Εργαλοιοποίηση

Στον κόσμο έγινε αντιληπτή η εργαλειοποίηση τη Δικαιοσύνης, ακόμη κι αν κανείς δεν διαφωνεί με τους άξιους δικαστές που τοποθετήθηκαν στον Αρειο Πάγο.
Η πρώτη ζημιά έγινε για τον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκε να παίζει παιχνίδια με τους Θεσμούς και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, μια εικόνα που σε καμιά περίπτωση δεν ταιριάζει με τις εξαγγελίες περί σεβασμού και τήρησης κάθε λέξης του Συντάγματος.
Όμως, ακόμη μεγαλύτερη ζημιά έγινε την εβδομάδα που ακολούθησε μετά τη δεύτερη συντριβή στις κάλπες.
Σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο προεκλογικών ρουσφετιών, αρχικά βουλευτές προσπάθησαν να περάσουν με εν κρυπτώ τροπολογίες τοπικά ρουσφέτια.
Το μπλόκο Φάμελλου προκάλεσε την οργή βουλευτών που ήθελαν να κάνουν τα δικά τους ρουσφέτια και για πρώτη φορά μετά από τέσσερα μνημονιακά χρόνια αντέδρασαν σε μια απόφαση υπουργού.
Ο κόσμος κατάλαβε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν καμιά διαφορά από το παλαιό κομματικό σύστημα που κατήγειλαν.
Στη συνέχεια έσκασε η βόμβα των μετατάξεων και θυγατέρων ή συνεργατών υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε υπηρεσίες της Βουλής.
Ειδικά η περίπτωση της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ήταν τόσο κραυγαλέα που οδήγησε την αντιπρόεδρο της Βουλής στο να ανακοινώσει την αποχώρησή της από την πολιτική.
Η οργή του Αλέξη Τσίπρα ήταν φανερή από το γεγονός ότι έδωσε εντολή στον πρόεδρο της Βουλής να παγώσει τις μετατάξεις που δεν είχαν περάσει στο ΦΕΚ.
Όμως και πάλι η ζημιά είχε γίνει. Ο χαμός στο διαδίκτυο αλλά και τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν παντού έδειξαν το μέγεθος της καταστροφής. Την εικόνα μιας κυβέρνηση που βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία και που προσπαθεί να κλείσει τα ρουσφέτια της προτού διαλύσει τη Βουλή και πάει σε εκλογές.
Ακόμη και οι προσπάθειες να δικαιολογηθούν οι διορισμοί ημετέρων έκαναν χειρότερη την κατάσταση. Με αλαζονικό τρόπο ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν αισθάνεται καμιά ενοχή και καμιά ντροπή για ό,τι έγινε ενώ η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε μια μισή συγγνώμη και αυτή στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, όχι στον ελληνικό λαό που πληρώνει τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Το τρίτο λάθος

Το τρίτο τραγικό λάθος της κυβέρνησης ήταν όταν η κυβέρνηση μέσα σε λίγες ώρες έφερε προς ψήφιση τον Ποινικό Κώδικα. Ένα από τα σημαντικότερα νομοσχέδια που θα έπρεπε να έχει πολύ χρόνο να συζητηθεί και να διορθωθεί, πέρασε με διαδικασίες fast track και θα δούμε στο μέλλον τι «ύποπτες» ρυθμίσεις πέρασαν και ποιους «βολεύουν».
Η διάταξη για τα περί βιασμού των γυναικών ράγισε κι άλλο τον καθρέπτη της κυβέρνησης η οποία αναγκάστηκε να αλλάξει τη σχετική διατύπωση.
Δεν άλλαξαν όμως άλλες σοβαρές διατάξεις για την τρομοκρατία ή για τα μαζικά εγκλήματα εξ αμελείας που μπορεί να κρύβουν πολλά ως προς το πώς θα αντιμετωπιστούν π.χ. κάποιοι που ευθύνονται για το Μάτι.
Σε κάθε περίπτωση το «ταμείο» που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση μετά από αυτή την καταστροφική εβδομάδα είναι ιδιαίτερα αρνητικό.
Θα έλεγε κανείς ότι η κυβέρνηση «αυτοκτόνησε» με τα ρουσφέτια και τον ευτελισμό της ελληνικής βουλής.
Δημοσκοπήσεις που θα δουν τις επόμενες ώρες το φως της δημοσιότητας θα δείχνουν διεύρυνση της διαφοράς με τη ΝΔ ως αποτέλεσμα της εικόνας ενός ΣΥΡΙΖΑ υπό διάλυση.
Που δεν έχει λάβει τα μηνύματα των πολιτών, που τους κατηγορεί ότι δεν κατάλαβαν την πολιτική της κυβέρνησης, που τους κοροϊδεύει για άλλη μια φορά γιατί τώρα θυμήθηκε τη μεσαία τάξη, και που στο τέλος τους βγάζει τη γλώσσα με το να δορίζει τα «δικά της παιδιά».
Διαλύθηκε οριστικά και ο μύθος περί ηθικής της Αριστεράς καθώς πλέον ο κόσμος είδε ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να κάνει ρουσφέτια και να κλείσει υποθέσεις.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube