Weather Icon

Μεγάλη η λίστα των ξένων που θα πουν το αντίο στον Δ. Χριστόφια

Παρών ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπρόσωποι του αριστερού κινήματος

Του Απόστολου Τομαρά

Την Τρίτη στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, η Κύπρος και όχι μόνο θα αποχαιρετήσουν τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας και για πολλά έτη ηγέτη του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια. Η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία απ’ όπου θα ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι για τον ηγέτη της αριστεράς στην Κύπρο. Ένα ταξίδι το οποίο δεν θα είναι μοναχικό. Μέχρι και αργά το βράδυ Δευτέρας, η λίστα των αντιπροσωπειών από το εξωτερικό που θα έλθουν για την κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια μεγάλωνε. Στην εξόδιο ακολουθία το παρών τους θα δώσουν μέλη του Διπλωματικού Σώματος που είναι διαπιστευμένοι στη Λευκωσία, εκπρόσωποι ξένων χωρών, εκπρόσωποι κομμάτων από το εξωτερικό, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, αλλά και εκπρόσωποι της τουρκοκυπριακής κοινότητας και τουρκοκυπριακών κομμάτων.
Από Ελλάδα

Ειδικά για την κηδεία του Δημήτρη Χριστόφια θα έλθει στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ πολυπληθής θα είναι η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ . Ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι επικεφαλής 8μελούς αντιπροσωπείας, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα της ΚΝΕ Νίκου Αμπατιέλου.
Ξένες αντιπροσωπείες
Τα Ηνωμένα Έθνη στην κηδεία θα εκπροσωπήσει η Επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Με βάση κατάλογο ξένων αντιπροσωπειών που θα έλθουν στη Λευκωσία, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία θα εκπροσωπηθεί δια του Γενικού της Γραμματέας Νίκου Μαυρίκου. Μεγάλη είναι και η λίστα των αντιπροσωπειών από το εξωτερικό, κυρίως αριστερών κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Με βάση την εικόνα που έχει το ΑΚΕΛ στην κηδεία θα παραστούν: Το μέλος του Προεδρείου και Γραμματέας της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρώσικης Ομοσπονδίας Αrefev Nikolai, το Μέλος Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης Ibrahim Ahmad επικεφαλής 3μελούς αντιπροσωπίας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, ο Ευρωβουλευτής Helmut Scholz εκπροσωπώντας την Ομάδα της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Ευρωβουλευτής του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Joao Pimenta Lopez, ο Βουλευτής και μέλος του Εθνικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Pierre Dhareville, ο πρώην Ευρωβουλευτής Willy Meyer εκπροσωπώντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ο Βουλευτής της Die Linke «Αριστερά» Γερμανίας Sevim Dagdelen.
Αντίο από την τ/κ κοινότητα
Από πλευράς Τ/κ έντονη θα είναι η παρουσία αντιπροσωπειών από αριστερά και σοσιαλιστικά κόμματα καθώς και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα εκπροσωπηθεί από τον Μπαρίς Μπουρτζιού. Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα CTP θα εκπροσωπήσουν ο ηγέτης του, Τουφάν Ερχιουρμάν και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Από πλευράς τ/κ κομμάτων εκπροσώπηση θα υπάρχει από το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας TDP, το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου BKP, το Κόμμα Νέα Κύπρος YKP, το Αριστερό Κίνημα Sol, το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης TKP καθώς και οι Τουρκοκυπριακές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις DEV-İŞ, KTÖS, KTOEÖS και KTAMS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube