Weather Icon
Γενικά θέματα 5 Ιουνίου 2019

Περι οικονομικού αναλφαβητισμού

Περι οικονομικού αναλφαβητισμού








Υπόψιν Κ. Μητσοτάκη
Προσφάτως αναφερθήκαμε στην έλλειψη οικονομικής παιδείας των Ελλήνων και θα μας επιτρέψετε να επιμένουμε για μια και τελευταία φορά επ’ αυτού.  Η επιμονή μας προκύπτει, από την διαχρονική διαπίστωση ότι καμία μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αν πρώτα δεν γίνει κατανοητή από τα υποκείμενα αυτής, δηλαδή τους πολίτες. Ότι και να επιχειρήσετε εσείς ή οι διάδοχοί σας, όσο άρτια και αποτελεσματική εάν είναι μια μεταρρύθμιση, πάντα, μα πάντα θα προσκρούει στο ιδιόρρυθμο οικονομικό αναλφαβητισμό, ο οποίος είναι αρκετά εκτεταμένος – δυστυχώς – στη χώρα μας. Είμαι υποχρεωμένος να θεωρήσω, ότι τόσο εσείς όσο και όσοι προηγήθηκαν αλλά και όσοι θα έρθουν, έχουν αγνές προθέσεις και επιδιώκουν ειλικρινά την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας. Μάταιος κόπος όμως όσο θα υπάρχει το έλλειμμα οικονομικής παιδείας. 

  
Ο οικονομικός αναλφαβητισμός είναι ουσιαστικά και το έδαφος πάνω στο οποίο καλλιεργούνται και αναπτύσσονται πάσης φύσεως μύθοι και ιδεοληψίες, με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει συνεχώς έδαφος και να απομονώνεται.  Η οικονομική εκπαίδευση των Ελλήνων είναι η μόνη δραστική και καταλυτική ενέργεια, η οποία θα βοηθήσει στην υλοποίηση του οικονομικού μετασχηματισμού της χώρας. Άνευ αυτής τίποτα δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει και θα οδηγούμεθα μονίμως σε μια ατέρμονη εναλλαγή μνημονίων, δανεισμού και εκ νέου μνημονίων. 
  
Υιοθετήστε την ιδέα και ξεκινήστε την παράλληλα με όλα όσα έχετε κατά νουν να εφαρμόσετε. Πείτε στα στελέχη σας να μπουν μπροστάρηδες σε αυτήν την προσπάθεια. Εξηγείστε τους, ότι επί της ουσίας, αυτό που ονομάζεται πολιτικό κόστος και διστάζουν όλες οι κυβερνήσεις να αναλάβουν, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα της προϊούσης άγνοιας του λαού και της έλλειψης οικονομικής εκπαίδευσης. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ (και αντιστρόφως ανάλογο της εφαρμογής της απλής αναλογικής). Δώστε επιτέλους πνοή και ελπίδα στις επόμενες γενιές και λύσεις. Οι λύσεις δεν δίνονται ούτε με μεταγραφές βουλευτών, ούτε με πολιτικό κουτσομπολιό.   
  
Είναι κρίσιμη και επιτακτική πλέον η ανάγκη της εισαγωγής του μαθήματος των οικονομικών, ήδη από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. 
  
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΝ ΕΤΕΙ 2019 ΟΛΗ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΝΩΣ ΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ !  ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;  
  
Καλή σας επιτυχία κύριε Μητσοτάκη και εύχομαι να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να ωφελήσετε την χώρα. 



2966


—————————————————————



“Μέχρι πρόσφατα πίστευα ότι κάτι μάθαμε από την πολυετή κρίση. Έσφαλα! Γράφει μία κυρία στα social media: «Επειδή ήδη ξεκίνησαν το παραμύθι για καμμένη γη, ΝΔ ΠΑΣΟΚ άφησαν 300 δισ. xρέος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει 24 δισ. αποθεματικό. Επιστρέφουν για να μας ρημάξουν και πάλι». Παλεύοντας καθημερινά με το τέρας του οικονομικού αναλφαβητισμού, κερδίζει πάντα το τέρας. Ακριβώς επειδή η βλακεία είναι ανίκητη!
Μην προσπαθήσετε να εξηγήσετε τα 300 δισεκατομμύρια του χρέους και το αποθεματικό που η ίδια αναφέρει. Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Αλλά το γεγονός ότι η κυρία αυτή πιστεύει στα αλήθεια ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μία χώρα που χρωστούσε 300 δισεκατομμύρια ευρώ και ότι τώρα δεν τα οφείλει και έχει και επιπλέον 24 δισεκατομμύρια ευρώ στο σεντούκι. 
Σαν να λέμε, δηλαδή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα 4,5 χρόνια δημιούργησε πλούτο 324 δισεκατομμυρίων ευρώ! Και πάλι μην προσπαθήσετε να της εξηγήσετε τα αυταπόδεικτα. Θα αποδειχτεί χαμένος χρόνος. Σκεφτείτε, όμως, ότι η κυρία αυτή πραγματικά πιστεύει αυτά που γράφει. Τα εννοεί! Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος! “
Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube