Αιγαίο , Ενεργειακά , Τουρκία 18 Ιουνίου 2019

Ηλίας Κουσκουβέλης – Χρειάζεται σχεδιασμός και αποφασιστικότητα απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα, σε ό,τι αφορά την αποτίμηση των κινήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες, ιδίως δε την ερευνητική γεώτρηση που φέρεται να έκανε τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο, συνιστά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», ο καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης, κοσμήτορας της Σχολής ΚΑΕΤ (Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών) και κάτοχος της «Επώνυμης Έδρας ΓΕΕΘΑ στις Στρατηγικές Σπουδές «Θουκυδίδης»».
«Χρειάζεται παρακολούθηση, ψυχραιμία, ασφαλώς υπάρχει κάτι το οποίο περιμέναμε, και η κυπριακή δημοκρατία και εμείς. Υπήρξε δε η πολιτική κινητοποίηση τουλάχιστον σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και διεθνώς και από τη δική μας πλευρά, τόσο την ελλαδική όσο και την κυπριακή», τόνισε ο κ. Κουσκουβέλης που διατύπωσε την εκτίμηση πως υπάρχει η προσπάθεια «το θέμα αυτό να παραμείνει στο πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, να επιδείξουμε ψυχραιμία και να συνεχιστεί ο διάλογος». Ο Έλληνας καθηγητής εξηγεί δε πως αυτός είναι και ο λόγος που «πήγε η (σ.σ, ελληνική) αποστολή στην Άγκυρα, ώστε να συνεχιστούν οι ελληνοτουρκικές συζητήσεις για την κατάσταση και την τυχόν θέσπιση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις τουλάχιστον στο Αιγαίο», ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητη είναι «η παρακολούθηση και η ψυχραιμία, αναμένοντας και το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη».

Για τη συνέχεια viadiplomacy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube