REAL TIME |

Weather Icon

Στη Λευκωσία η πρώτη τριμερής ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Αρμενίας

Στη Λευκωσία η πρώτη τριμερής ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Αρμενίας
Με στόχο την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας, μέσω του ενισχυμένου πολιτικού διαλόγου και της διευρυμένης συνεργασίας των τριών χωρών, πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία, η πρώτη Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Αρμενίας – Ελλάδας, μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, του Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Zohrab Mnatsakanyan και του Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης σε Υπουργικό επίπεδο, θα καθορισθούν τα επόμενα βήματα και θα εξετασθούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.Οι εργασίες της Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης θα φιλοξενηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τα Υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών.

Οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ στις 14:15. Οι διαβουλεύσεις θα συνεχισθούν και στο πλαίσιο γεύματος εργασίας. 

Νωρίτερα, οι κ. Mnatsakanyan και Κατρούγκαλος, συνοδευόμενοι από τον κ. Χριστοδουλίδη, θα γίνουν δεκτοί σε εθιμοτυπική συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει χωριστές συναντήσεις το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών, τόσο με τον Αρμένιο ομόλογό του, όσο και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Εξάλλου, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Βουλής θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Zohrab Mnatsakanyan και αντιπροσωπεία.

 
Πηγή: philenews, ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube