Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ 14 Ιουνίου 2019

Ο μεγάλος διχασμός…

Ο μεγάλος διχασμός…
Τις τελευταίες εβδομάδες μια σειρά Πολιτείες των ΗΠΑ απαγόρευσαν τις αμβλώσεις. Σε πολιτείες όπως η Αλαμπάμα ο νόμος κατά των αμβλώσεων δεν προβλέπει εξαιρέσεις ούτε καν στις περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού.
Οι  δε γιατροί που κάνουν παράνομα αμβλώσεις κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης από 10 ως 99 χρόνια…
Πρόκειται αναμφίβολα για μια συντηρητική στροφή που παραβιάζει ευθέως βασικά ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες όπως αυτό των γυναικών να ορίζουν το σώμα τους και των ζευγαριών να έχουν λόγο στον οικογενειακό προγραμματισμό.
Την ώρα που  ανατέλλει ένας νέος  “μεσαίωνας” σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ, στο Σικάγο εξελέγη δήμαρχος με 74% η  Λόρι Λάιτφουτ, 56 ετών, πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέας και δηλωμένη ομοφυλόφιλη.  Δεν δίστασε μάλιστα να φιλήσει τη σύντροφό της στο στόμα μπροστά στο πλήθος που πανηγύριζε τη νίκη.
Αυτό που συμβαίνει στις δυτικές κοινωνίες είναι η ενίσχυση των άκρων και η αποδυνάμωση της συναίνεσης περί το Κέντρο. Μιλάμε για έναν μεγάλο ριζικό διχασμό πολλών δυτικών κοινωνιών. Οι υπόλοιπες ακολουθούν αρκεί να προσέξετε την εξέγερση των γυναικών στο Ιράν εναντίον της μαντίλας.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube