Weather Icon

Γ. Κατρούγκαλος: Επόμενο βήμα η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας

Πηγή φωτογραφίας: newsbomb.com.cy
Ικανοποιημένος με αυτή την πρώτη Υπουργική Συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας εμφανίστηκε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σε δήλωσή του από τη Λευκωσία ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως οι τρεις χώρες μας μοιράζονται κοινές ιδέες, είναι χώρες ειρηνικές που πιστεύουν ότι το Διεθνές Δίκαιο και ο σεβασμός στην πολυμέρεια αποτελούν τη βάση των διεθνών σχέσεων. «Και, φυσικά, μοιραζόμαστε μεταξύ μας μία μακρά ιστορία. Προσβλέπουμε στη βελτίωση τόσο των οικονομικών όσο και των πολιτικών σχέσεών μας», σημείωσε.

Όπως είπε «το επόμενο βήμα θα είναι η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής μεταξύ των ηγετών των χωρών μας και, όπως ήδη είπε ο Νίκος (σ.σ. Χριστοδουλίδης), σκοπεύουμε να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, την Αρμενία στις ευρωπαϊκές της προοπτικές. Οι σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας απετέλεσαν ένα από τα κύρια θέματα της συζήτησής μας. Υποσχεθήκαμε στον Αρμένιο ομόλογό μας ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχουμε θετικά αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Αρμενίας και από πλευράς μας θα προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά τις εκλογές με την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Αρμενίας. Συζητήσαμε, επίσης, τη συνεργασία στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών».

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως επαναβεβαίωσε την ισχυρή του υποστήριξη και αλληλεγγύη προς την Κύπρο σε σχέση με τις πρόσφατες προκλήσεις και παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία και διαβεβαίωσε τον Κύπριο ομόλογό του για την υποστήριξή του στις επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Εν κατακλείδι, θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τους φίλους και συναδέλφους μου, τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, τον Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Zohrab Mnatsakanyan, για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση σήμερα και προσβλέπω σε ακόμα καλύτερες συναντήσεις μας στο μέλλον», κατέληξε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube