REAL TIME |

Weather Icon

Στοιχεία σοκ για τις εξαγωγές – έκρηξη εισαγωγών

Μία μεγάλη πληγή στην πραγματική οικονομία που συνεχίζει να  “ματώνει” αποκαλύπτεται μέσα από τους αναλυτικούς πίνακες οι οποίοι συνοδεύουν την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για  το ΑΕΠ. Δηλαδή την πιστοποίηση περί αναιμικής και συνεχώς επιβραδυνόμενης ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας (κατά 1,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στον εξωτερικό τομέα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στις εξαγωγές αγαθών. Δέχονται πιέσεις επιβεβαιώνοντας τις πιέσεις που δέχεται η οικονομία και η αγορά.
Οι εξαγωγές αγαθών σύμφωνα με τις αναλυτικές βάσεις δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ μειώθηκαν κατά 0,7%. Και τούτο όταν οι εισαγωγές αγαθών εκτινάχθηκαν κατά 9,9% το πρώτο τρίμηνο.
Τα στοιχεία
Η συνολική εικόνα που προκύπτει από την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ένα μέρος του προβλήματος: τα στοιχεία δείχνουν συνολική άνοδο κατά 4% των εξαγωγών (αγαθών και υπηρεσιών).

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube