Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 25 Ιουνίου 2019

Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τη ΔΕΗ…

Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τη ΔΕΗ…



Δεν είναι διόλου τυχαίο που η χρεοκοπία της ΔΕΗ συμπίπτει και με το τέλος της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η πορεία της χρεοκοπίας της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας δεν ξεκίνησε όμως το 2015 με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Ξεκίνησε πολύ νωρίτερα επί κυβερνήσεων κυρίως ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Τούτο δεν σημαίνει όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπόλοιπη αριστερά  δεν έχουν μερίδιο ευθύνης στη χρεοκοπία του ομίλου που ουσιαστικά κατά τη μεγαλύτερο περίοδο της μεταπολίτευσης διοικείται από συνδικαλιστές και μάλιστα με το… αζημίωτο.
Πάντα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της πέραν του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς στη ΔΕΗ ελάμβαναν ποσοστά πολλαπλάσια από αυτά ελάμβαναν τα αντίστοιχα κόμματα.
Όταν ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είχε αποκαλύψει τη διαπλοκή διοικήσεων και συνδικαλιστών με τη διασπάθιση εκατομμυρίων από τα ταμεία της εταιρείας προς προσωπικό όφελος κορυφαίων  συνδικαλιστών δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.
Μόλις ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία φρόντισε να απομακρύνει τον “ενοχλητικό” Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, να κουκουλώσει παρόμοια σκάνδαλα, να πέσουν οι υπεύθυνοι στα “μαλακά” και να δώσει τη διοίκηση απευθείας στους συνδικαλιστές.
Η χρεοκοπία της ΔΕΗ έχει ξεκινήσει πριν αρκετές δεκαετίες και αποτελεί την ευκρινέστερη αποτύπωση της μεταπολιτευτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube