REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Πολωνία , Ρωσία 13 Ιουνίου 2019

Ρωσία: Ανησυχούμε για τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ στην Πολωνία

Η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για τα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν στο έδαφος της Πολωνίας μοίρα μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών MQ-9, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.
«Φυσικά αυτό μας ανησυχεί. Αυτό εκφράζει την πολιτική δημιουργίας στρατιωτικής έντασης στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη λεγόμενη ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, προσθέτοντας ότι «με επινοημένες προφάσεις υλοποιούνται προγράμματα τα οποία σε σημαντικό βαθμό είναι αποσταθεροποιητικά και κλιμακώνουν την ένταση».
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη στον αμυντικό της σχεδιασμό την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα συμφώνησαν την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, να αναπτυχθεί στην Πολωνία μοίρα μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών MQ-9, ενώ ο αριθμός των αμερικανών στρατιωτικών στην Πολωνία θα αυξηθεί κατά χίλια άτομα , από τις 4.500 που είναι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λίμπεραλ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube