REAL TIME |

Weather Icon
Αιγαίο , Ενεργειακά , Τουρκία 24 Ιουνίου 2019

Πόσες Πρέσπες θα χρειαστούν για να σταματήσει η Τουρκία;

Ειδικού Συνεργάτη
Στις απανωτές συνεντεύξεις των τελευταίων ημερών (όπως π.χ. στο Cnn.gr) o κ. Τσίπρας για δεύτερη η τρίτη φορά αναφέρεται στα μέτρα που αποφάσισε να εξετάσει και να επιβάλει εάν χρειασθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εναντίον της Τουρκίας (χωρίς να καθορίζεται βεβαίως αν και υπό ποιες συνθήκες θα επιβληθούν) καυχώμενος ότι ούτε στα Ίμια δεν υπήρξε τέτοια αντίδραση.
Το επεισόδιο των Ιμίων ήταν ένα δυστυχώς θερμό επεισόδιο που κατέληξε σε συμφωνία απεμπλοκής την οποία δέχθηκε η κυβέρνηση Σημίτη με τρόπο που οδήγησε σε μόνιμο γκριζάρισμα των δυο βραχονησίδων και έφερε στο προσκήνιο το θέμα των «γκρίζων ζωνών».
Ήταν επιλογή της κυβέρνησης τότε να προσφύγει στην διαθέσιμη μεσολάβηση των Αμερικανών. Κατόπιν ο κ. Σημίτης υπέγραψε την Συμφωνία της Μαδρίτης και επιχείρησε να κτίσει μια σοβαρή θέση εντός Ε.Ε., που συνέδεσε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας με τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. 
Έτσι με την απόφαση του Λουξεμβούργου (1997) που αναγνωρίσθηκε ως επιλέξιμη για υποψήφια και στο Ελσίνκι (1999) που αναγνωρίσθηκε ως υποψήφια προς ένταξη ,αυτό συνδέθηκε με την αποδοχή της επίλυσης των προβλημάτων στην Χάγη…

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube