REAL TIME |

Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 20 Ιουνίου 2019

Κρίσιμες ώρες για τη ΔΕΗ, στα όρια της κατάρρευσης

Προ ημερών σε στενό κύκλο υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ έφτασε ένα σοκαριστικό εσωτερικό email από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών. Το email αυτό κατέγραφε, σε αδρές γραμμές, τα οικονομικά προβλήματα της Επιχείρησης, όπως αυτά αποτυπώνονται στα μεγέθη του α’ τριμήνου το οποίο ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από πλευράς ΔΕΗ.
Πληροφορίες που ανεπισήμως επιβεβαιώνονται και από υψηλόβαθμους κύκλους της Επιχείρησης κάνουν λόγο για άκρως ανησυχητική εικόνα καθώς στην άτυπη αυτή εσωτερική ενημέρωση γνωστοποιείτο ότι οι ζημιές της ΔΕΗ για το πρώτο τέταρτο του έτους ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ και οδηγούν, εάν δεν υπάρξει αντιστροφή της πορείας, σε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα σε σχέση με το 2018. Το λειτουργικό περιθώριο της Επιχείρησης είναι αρνητικό, ενώ η εταιρεία εμφανίζεται να έχει άμεση ανάγκη από ρευστότητα ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube