REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΠΦΑ 24 Ιουνίου 2019

Αυτές οι δύο φωτογραφίες απέχουν μεταξύ τους 93 χρόνια και 8.500 χιλιόμετρα.

Αυτές οι δύο φωτογραφίες απέχουν μεταξύ τους 93 χρόνια και 8.500 χιλιόμετρα.



17/2/17


Η μία είναι από τη Γερμανία του 1923 και η άλλη από τη Βενεζουέλα του 2016. Δείχνουν όμως ακριβώς το ίδιο πράγμα: ζύγισμα χαρτονομισμάτων, αντί για μέτρημα. Κι οφείλονται ακριβώς στην ίδια αιτία: κάποια κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πλούσιους τους πολίτες της τυπώνοντας χρήμα. Οι δύο χώρες έχουν και άλλα κοινά. Η Γερμανία του 1923 εξακολουθούσε να είναι μια ισχυρή παραγωγικά χώρα, με πρωτογενή παραγωγή, βαρειά βιομηχανία και εκπαιδευμένους εργατοτεχνίτες. 

Η Βενεζουέλα εξακολουθεί να έχει τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο. Καμιά σχέση με την Ελλάδα που δεν έχει ούτε πετρέλαιο, ούτε βιομηχανία και εισάγει ακόμα και τα λαχανικά της. Όμως ο υπερπληθωρισμός και ο συνακόλουθος εξευτελισμός της αξίας του χρήματος είναι η μαθηματική κατάληξη κάθε λαϊκιστικής πολιτικής που νομίζει ότι ο πλούτος προέρχεται από τις εκτυπωτικές μηχανές κι όχι από την αύξηση της παραγωγής. Προσεχώς κοντά σας.


Δημιουργία, ΞΑΝΑ


Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube