Γενικά θέματα 20 Ιουνίου 2019

Το 40ωρο γίνεται 35ωρο και δύο ημέρες άδειας επιπλέον το χρόνο για τους υπαλλήλους των Περιφερειών



Τυχερή μέρα ήταν χθες για δεκάδες υπαλλήλους και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, ξεκινά η εφαρμογή της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην οποία υπάγεται το προσωπικό με σχέση εργασία δημοσίου δικαίου που απασχολείται στους ΟΤΑ Β’ βαθμού και τα ΝΠΔΔ αυτών και εφαρμόζεται αποκλειστικά στα μέλη των Συλλόγων που ανήκουν στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας.
Όσοι, λοιπόν, εντάσσονται σε αυτή την ειδική συλλογική σύμβαση, θα εργάζονται λιγότερο και συγκεκριμένα, αντί για 40 ώρες την εβδομάδα, 35. Δηλαδή, θα εργάζονται 7ωρο καθημερινά. Επίσης, κατά περίπτωση θα λαμβάνουν παραπάνω 1-2 ημέρες άδειας ετησίως.
 
Υπηρεσίες
Η απόφαση του κ. Τατούλη αναφέρει αναλυτικά ποιοι υπάλληλοι σε κάθε υπηρεσία εντάσσονται πλέον σε αυτό το καθεστώς εργασίας.


Για τη συνέχεια tharrosnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube