Weather Icon

Το 2030 θα πληρώνουμε ακόμη την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Το 2030 θα πληρώνουμε ακόμη την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Η παραγωγική Ελλάδα τελείωσε. Η Ελλάδα του τεμπέλη επιδοματούχου και του “σκεπτικιστή” του καφενείου είναι το κόστος ΣΥΡΙΖΑ, από τώρα ως το 2030.
Γιατί μέχρι το 2030; Γιατί στη μεταπολιτευτική Ελλάδα (ανεξάρτητα από την πορεία της οικονομίας ή τις κρίσεις της) η διάβρωση της κοινωνίας (από τις αριστερές πολιτικές, ασχέτως χρώματος ή δήθεν ιδεολογίας) συντηρείται μια 10ετία το ολιγότερο. 
Στη συνέχεια συμπληρώνεται ή ελαφρώς μεταβάλλεται… Πάντως δεν γιατρεύεται… Γιατί αν συμβεί αυτό θα καταρρεύσει όλο το σύστημα. Αυτό έδειξε η μέχρι σήμερα ιστορία της μεταπολίτευσης. 
Τη 10ετία 1974-1984 η κοινωνία διαβρώθηκε από τις ιδέες του κρατισμού (ως εναλλακτική λύση στην οικονομική κρίση του 1973) αντί της επιλογής (των ανεπτυγμένων κοινωνιών) να ανοίξουμε την οικονομία και να αντεπιτεθούμε με ανταγωνιστικότητα.
Ο κρατισμός του 1974-1984 δημιούργησε (εκτός των προσλήψεων από πόρτες και παράθυρα…) και 150.000 θέσεις σε κρατικά συμβούλια και Διοικήσεις Οργανισμών, μαζί με 20-25.000 καρέκλες στα υπουργικά γραφεία, με τον τίτλο του συμβούλου ή του ενδιάμεσου… μεταξύ υπουργείου και ΔΕΚΟ. 

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube