Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Ιουνίου 2019

200.000 δικαιούχοι παραμένουν αποκλεισμένοι από κύρια σύνταξη και έτσι βγαίνει … πλεόνασμα 2 δις

Περισσότεροι από 200.000 δικαιούχοι παραμένουν αποκλεισμένοι από κύρια σύνταξη, επικουρική και εφάπαξ – σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα για πάνω από 3-4 χρόνια, με την κυβέρνηση να κρύβει έτσι δημοσιονομικό κόστος 2 δισ. ευρώ.
Για να εμφανίζει  πλεονασματικό τον ΕΦΚΑ και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, η κυβέρνηση βάζει στον πάγο αυτόν τον τεράστιο αριθμό παροχών, το δημοσιονομικό κόστος των οποίων εκτιμάται σε περίπου 2 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ, αλλά θα αποκαλυφθεί επισήμως μόνο όταν εκδοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις και τα πλήρη εκκαθαριστικά.
Εσωτερικό έγγραφο του ΕΦΚΑ (με ημερομηνία άντλησης στοιχείων 30 Απριλίου 2019), το οποίο φέρνει σήμερα στο φως το newmoney.gr (ρεπορτάζ Μαίρη Λαμπαδίτη και Κωστής Πλάντζος), αποδεικνύει ότι:
■ Ο πραγματικός αριθμός των συνταξιούχων που έχουν καταθέσει αίτηση και περιμένουν να λάβουν την κύρια σύνταξή τους από τον ΕΦΚΑ ξεπερνά τις 167.000. Για πρώτη φορά εμφανίζεται σε έγγραφο τέτοιος αριθμός εκκρεμών αιτήσεων για κύρια σύνταξη, τετραπλάσιος από τις 40.000-45.000 που ανακοινώνει επισήμως εδώ και μήνες το υπουργείο Εργασίας!

για τη συνέχεια Economico

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube