REAL TIME |

Weather Icon

Watsa (Fairfax): Η Ελλάδα θα ωφεληθεί αν ακολουθήσει πολιτικές φιλικές στις επιχειρήσεις

Watsa (Fairfax): Η Ελλάδα θα ωφεληθεί αν ακολουθήσει πολιτικές φιλικές στις επιχειρήσεις
Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο CEO της Fairfax
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο Prem Watsa, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής Fairfax Financial Holding.
 «Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα – πέρασε πολύ δύσκολη περίοδο, έχει εκλογές», ανέφερε ο επενδυτής σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.
«Αν η Ελλάδα ακολουθήσει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, όπως μπορεί κάλλιστα, θα ωφεληθεί πολύ», τόνισε ο Watsa.
Σημειώνεται ότι η Fairfax είναι μεγαλομέτοχος στην Eurobank. 
Ιδιαίτερα αισιόδοξος δήλωσε ο Watsa για την Ινδία, την οποία θεωρεί «το καλύτερο μέρος» για επενδύσεις και βλέπει περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις στην οικονομία της με τον πρωθυπουργό Mondi.Ο Watsa, σημειώνει το Bloomberg, είναι επίσης αισιόδοξος για τις ΗΠΑ, αναφέροντας πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και αποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές.
Ο επενδυτής βλέπει μεγαλύτερο περιθώριο για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς εκτιμά ότι θα μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις. 
«Αυτά τα εμπορικά θέματα με την Κίνα, με την Ευρώπη, μόλις λυθούν – και η άποψή μου είναι ότι θα λυθούν – θα μπορούσαμε να έχουμε έναν διάδρομο για αρκετά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης» σημείωσε. 
«Η Κίνα χρειάζεται τις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ και ο κόσμος χρειάζονται την Κίνα. 
Θεωρών ότι θα επικρατήσει η οικονομική λογική και οι δύο χώρες θα επεξεργασθούν κάτι που θα είναι προς αμοιβαίο όφελός τους», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube