Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 13 Μαΐου 2019

JPMorgan: H διαμάχη Κίνας- ΗΠΑ μόνο η αρχή παγκόσμιων ανακατατάξεων

Kαθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων θα αλλάζουν μέσα στις επόμενες δεκαετίες, το εμπόριο θα παραμένει στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων και συμμαχιών. Αυτό επισημαίνει αναλυτής της JPMorgan Chase, o oποίος και εκτιμά ότι η σινο-αμερικανική διαμάχη ήταν η αρχή μόνο μίας ευρύτερης διαδικασίας ανακατατάξεων στην παγκόσμια σκηνή. 
Οι δύο μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, ενώ διέρρεαν ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, ήρθαν τελικά εκ νέου σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ να αυξάνουν τους δασμούς σε προΪόντα αξίας 200 δισ. δολ. και να απειλούν με νέους δασμούς και στις υπόλοιπες εισαγωγές από την Κίνα. Τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις θα έχουν συνέχεια προβλέπει ο Τζέιμς Σάλιβαν, επικεφαλής ερευνών για τις αγορές της Ασίας στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

«Καθώς αρχίζουμε να κινούμαστε προς έναν πολυ-πολικό κόσμο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις και συγκρούσεις θα έχουν συνέχεια. Πρέπει να καταλάβουμε ως επενδυτές ότι αυτή είναι η νέα κανονικότητα» διεμήνυσε σε δηλώσεις του στο CNBC.

«Αυτές οι εμπορικές διαπραγματεύσεις θα είναι στο φόντο των παγκόσμιων αγορών για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, καθώς οι χώρες και οι οικονομίες θα προσπαθούν να καθορίσουν τη θέση τους στον κόσμο και θα έχουμε ανακατατάξεις στην παγκόσμια δομή» συμπλήρωσε. 
naftemporiki.gr 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube