Weather Icon

Η Ιταλία ανατρέπει τα σχέδια του αγωγού EastMed

Μπλοκάρει την κατασκευή του τελευταίου τμήματος

REUTERS/Guglielmo Mangiapane
Η Ιταλία δεν θα επιτρέψει στον υποθαλάσσιο αγωγό Poseidon που σχεδιάζει η ιταλική Edison και η ελληνική ΔΕΠΑ να πιάσει λιμάνι στη νότια Ιταλία, υποστήριξε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.
Η Ιταλία δεν θα επιτρέψει στον υποθαλάσσιο αγωγό Poseidon που σχεδιάζει η ιταλική Edison και η ελληνική ΔΕΠΑ να πιάσει λιμάνι στη νότια Ιταλία. Aυτό υποστήριξε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ξεκαθαρίζοντας πως η Ρώμη δεν ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση του έργου και δεν θεωρεί ότι έχει σημαντικά οφέλη.  
Ο αγωγός Poseidon, που έχει λάβει άδεια για να φτάσει από την Ελλάδα στην πόλη Otranto της νότιας Ιταλίας, αποτελεί το τελευταίο τμήμα ενός άλλου αγωγού που βρίσκεται στα χαρτιά, του  EastMed, που στόχο έχει την μεταφορά φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο στην Ιταλία.

«Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου στην παρούσα φάση για την κατασκευή του τελευταίου τμήματος του Poseidon, όπως

προβλέπει το αρχικό σχέδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε εκδήλωση κοντά στη Ρώμη.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια ΔΕΠΑ και Edison υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με την ρωσική Gazprom για την από κοινού προσπάθεια δημιουργίας νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.    
Οι ΗΠΑ πιέζουν την ΕΕ να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές φυσικού αερίου, εκτός της Ρωσίας. Παρόλα αυτά ο Κόντε είπε ότι ο αγωγός θα μπορούσε να διασυνδεθεί με τον TAP που είναι υπό κατασκευή και θα μεταφέρει αζέρικο άεριο στη νότια Ιταλία.  
Πηγή: Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube