REAL TIME |

Weather Icon

Ο Φόρεϊν Όφις και οι γητευτές όφεων…

Λάζαρος Μαύρος

ΜΙΑ ΦΟΡΑ κι έναν καιρό ο Αδάμ και η Εύα διέπραξαν το προπατορικό αμάρτημα. Το είχε μεθοδεύσει και το προκάλεσε ο Όφις, με τη δολιότητά του. Αυτό, όλοι το ξέρουν. Ανέκαθεν. Οι περισσότεροι όμως είτε δεν έμαθαν είτε ξεχνούν ότι το πλήρες όνομά του ήταν και είναι: Ο Φόρεϊν Όφις. Και ότι, οι δολιότητες του εν λόγω Όφεως φέρουν, επίσης ανέκαθεν, ένα μόνο πατρογονικό επίθετο: Βρετανιές.
Τη μοιραία για τους ίδιους χαζομάρα των Πρωτοπλάστων που ξεγελάστηκαν από τον Όφιν, λησμονούν δυστυχώς και δεν την αποφεύγουν, πολλοί από τους σύγχρονους απογόνους τους. Ανάμεσά τους δε, τους τελευταίους δυο-τρεις αιώνες, και οι Έλληνες.
Θύματα κι αυτοί του Φόρεϊν Όφεως, παρόλη την περί του αντιθέτου ασφαλέστατη στρατηγική σοφία που τους κληροδότησαν τα λαμπρότερα στην οικουμένη θουκυδίδεια μυαλά των δικών τους αρχαίων προγόνων…

ΚΑΠΩΣ έτσι το παραμυθάκι μας, φωτίζει, φρονούμε, τις αληθέστερες αλήθειες των παθημάτων μας.
ΚΑΙ κάπως έτσι, εν έτει 2019, επιτυγχάνει η μακροβιότερη στον θρόνο Χερ Μάτζεστι Ελισάβετ Β΄ να διατηρεί στην Κύπρο τις στρατιωτικές βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου, Δεκέλειας, Αγίου Νικολάου, Τροόδους κ.ο.κ.
– ΚΑΙ με τη βασιλική της Ρόγιαλ Αίαρ Φορς (RAF), να εξασφαλίζει σημαντικό μερίδιο στρατηγικού ελέγχου της Ανατολικής Μεσογείου.
– ΚΑΙ, απ’ εδώ, απ’ την Κύπρο, με τα Ραντάρ και τα ηλεκτρονικά Έσιελόν της, τον κατασκοπευτικό έλεγχο ζωτικών πληροφοριών της μισής και πλέον υφηλίου.
– ΑΠΟ αυτό το νησί, Colony of Cyprus, που η Ελισάβετ Β΄ κληρονόμησε από την προγιαγιά της: Την Βικτώρια, Βασίλισσα του «Ηνωμένου Βασιλείου Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας και Αυτοκράτειρα των Ινδιών». Η Βικτώρια είχε προσθέσει στο στέμμα της το νησί το 1878, με τις βρετανιές που πέτυχε επί του Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ Β΄ της Οθωμανικής Τουρκίας, ο τότε πρωθυπουργός της τότε Χερ Μάτζεστι, ο Μπέντζαμιν Ντισραέλι, εκμεταλλευόμενος τη ρωσο-τουρκική πολεμική ρήξη…
ΕΝ ΕΤΕΙ 2019 η αντιαποικιακή επιμονή ενός άγνωστου έως χθες στους περισσότερους κρατιδίου ονόματι Μαυρίκιος, του Αρχιπελάγους Τσιάγκος, πέτυχε τώρα, πρώτα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και κατόπιν στη συντριπτική πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (116 υπέρ, 6 εναντίον, 56 αποχές) την απόφαση:
Ο βρετανικός Όφις να ξεκουμπιστεί από τις αποικιοκρατικές -καταλοίπων- Βάσεις του. Σε αυτές βεβαίως περιλαμβάνονται και οι «κυρίαρχες» εν Κύπρω Βρετανικές Βάσεις. Τόσο σπουδαίες για τον εν λόγω Όφιν ώστε, εάν τις χάσει, η μόνη… «Μεγάλη Βρετανία» που θ’ απομείνει κατ’ όνομα στον κόσμο, θα είναι το γνωστό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών…
ΑΛΛΑ η Αθήνα και ιδίως η Λευκωσία, ανέκαθεν υποκλινόμενες στη Χερ Μάτζεστι, ως γνήσιοι πνευματικοί απόγονοι του Αδάμ και της Εύας και όχι του δύστροπου Θουκυδίδη, ή της Ε.Ο.Κ.Α. μασουλάνε διαρκώς τα μήλα που τους προσφέρει ο Φόρεϊν Όφις.
– Προφασίζονται ότι δεν συμφέρει «ν’ ανοίξουν 2ο Μέτωπο» με την Αγγλία.
– Επειδή, δήθεν, έχουν «1ο Μέτωπο» με τον τουρκικό Αττίλα.
– Τον οποίο, όμως, αντί ν’ αποκρούουν κατά μέτωπο, επίσης κατευνάζουν. Προσφέροντάς του μακροχρόνιες «διακοινοτικές συνομιλίες» ατιμώρητης διαιώνισης της παράνομης τουρκικής εισβολής – κατοχής στα βόρεια, τα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ’74 ελληνικά εδάφη της Κύπρου, που τώρα, εν έτει 2019 επεκτείνεται με γεωτρύπανα Πορθητή και στη θαλάσσια ΑΟΖ της Κύπρου. Προσφέροντάς του και την προοπτική Διζωνικής Δικοινοτικής νομιμοποίησής του. Ώστε να ελπίζει βασίμως και να προσδοκεί ότι θα επιτύχει εν τέλει να καταστήσει εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία και να τη… μετεξελίξει σε τουρκο-βρετανικό προτεκτοράτο, ονόματι ΕΚΟ «Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία».
ΟΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ Έλληνες απόγονοι του Θουκυδίδη σε Αθήνα και Λευκωσία, αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και ανίκανοι να μαθητεύσουν, να μάθουν και να διδαχθούν, ακόμη και από τους πλησιέστερους – τους «κολλητούς» γεωγραφικά και… παντοιοτρόπως: Τους Τούρκους Σχεδιαστές Πολιτικής. Αυτοί οι τελευταίοι, όχι μόνο διδάχθηκαν και εφαρμόζουν επαρκώς πάσης φύσεως βρετανιές, αλλά και κατόρθωσαν να αναδειχθούν στην πράξη και ικανότατοι γητευτές όφεων. Συμπεριλαμβανομένου πρωτίστως του Φόρεϊν Όφεως… Παίζοντας, στο πόκερ, ανέκαθεν το ίδιο χαρτί: Το ρωσο-τουρκικό. Από την εποχή των Κεμάλ – Λένιν ως την εποχή Ερντογάν – Πούτιν…
ΙΣΩΣ διότι, οι εν λόγω ανεπρόκοποι παρ’ Έλλησι, εν Ελλάδι και εν Κύπρω, τα μόνα χαρτιά που έμαθαν να παίζουν πάντα πολύ καλά, από τότε που είχαν ένα «αγγλικό», ένα «γαλλικό» και ένα «ρωσικό» κόμμα, για ν’ αλληλοτρώγονται και ν’ αλληλοσφάζονται χάριν των εκάστοτε προστάτιδών τους, για τα εκατέρωθεν προεξάρχοντα ιδιοτελή φατριαστικά – κομματικά συμφέροντα των αυτοχθόνων ηγετών και ηγετίσκων τους:
– Ποιος θα κατακτήσει για να λαφυραγωγήσει την Εξουσία, για τον εαυτό του και τους δικούς του. Πάντα προεξάρχοντος του προτάγματος «το κόμμαν τζιαί τ’ αμμάθκια σας». Παραπέμποντας το «θέμα των Βάσεων» της Χερ Μάτζεστι στην Κύπρο, στα “our children and grandchildren”, όταν και εάν και εφόσον συμφωνήσουν με τα “children and grandchildren” των Τουρκοκυπρίων.
ΕΤΣΙ περίπου και σήμερα, Κυριακή 26η Μαΐου 2019 στις διεξαγόμενες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκλογές.
Πηγή: Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube