REAL TIME |

Weather Icon

Έπιασε… πάτο η Ελλάδα στη λίστα ανταγωνιστικότητας

Έπιασε… πάτο η Ελλάδα στη λίστα ανταγωνιστικότητας

Ακόμη πιο χαμηλά υποχώρησε η Ελλάδα στην παγκόσμια λίστα για την ανταγωνιστικότητα, παρότι θα ανέμενε κανείς ότι η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος με την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο θα βελτίωνε τη θέση της χώρας. Στην κορυφή της λίστας, που καταρτίζει το ελβετικό εκπαιδευτικό ίδρυμα International Institute for Management Development (IMD) ανέβηκε φέτος η Σιγκαπούρη, εκτοπίζοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Η Ελλάδα χάνει φέτος μια θέση στην κατάταξη, υποχωρώντας στην 58η, και ξεπερνώντας μόνο αναπτυσσόμενες οικονομίες με σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η Βραζιλία, η Κροατία, η Αργεντινή, η Μογγολία και η οικονομικά κατεστραμμένη Βενεζουέλα.
Όπως σημειώνει το IMD, οι οικονομολόγοι θεωρούν την ανταγωνιστικότητα ως ζωτικής σημασίας παράγοντα για τη μακροπρόθεσμη υγεία μιας εθνικής οικονομίας, καθώς επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πετύχουν βιώσιμη ανάπτυξη, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και, τελικά, να διευρύνουν την ευημερία των πολιτών.

για τη συνέχεια Economistas

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube