Weather Icon

Επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ: Απορρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς για την υφαλοκρηπίδα


Του Νίκου Μελέτη
Σε ρητή απόρριψη των τουρκικών ισχυρισμών που  κατατέθηκαν στον ΟΗΕ και εξαφανίζουν την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο ακυρώνοντας κάθε επήρεια των νησιών όχι μόνο του Καστελόριζου αλλά και της Ρόδου και της Κρήτης, προσχώρησε η Αθήνα με επιστολή που κατατέθηκε στον ΟΗΕ  και κυκλοφόρησε μάλιστα στις 30 Απριλίου ,πριν ακόμη γίνει η τουρκική «εισβολή» στην Κυπριακή ΑΟΖ, ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αποκαλύπτει σήμερα το liberal.gr.
Η επιστολή, με υπογραφή του Επιτετραμμένου στην ΜΕΑ της Ελλάδας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών Δ. Καλαμβρέζου, αποτελεί απάντηση στην γνωστή επιστολή προς τον ΟΗΕ του τούρκου Μόνιμου Αντιπροσώπου Φ. Σινιρίογλουτης 18ης Μαρτίου, με την οποία ουσιαστικά κατέγραφε το θεωρητικό πλαίσιο της αξίωσης για υπαγωγή της Ανατολικής Μεσογείου στο ιδεολόγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» και πρόβαλε τους γνωστούς αυθαίρετους ισχυρισμούς περί διαμοιρασμού της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου, με εξαφάνιση της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Με τις θεωρίες που αναπτύσσονταν στην επιστολή αυτή δίνονταν η δυνατότητα στην Τουρκία να διεκδικήσει υφαλοκρηπίδα ακόμη και μέχρι λίγα μίλια ανατολικά της Ιεράπετρας.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube