Weather Icon

Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα: Συλλογική αντιμετώπιση τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ

Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα: Συλλογική αντιμετώπιση τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ
Σ. Ματαρέλα: Συλλογική αντιμετώπιση τουρκικών ενεργειώνΟι ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα στη διάρκεια της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρώμη, Μηνά Χατζημιχαήλ.

Ο κύριος Χατζημιχαήλ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ματαρέλα  για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών και για την κατάσταση στα κατεχόμενα με ιδιαίτερη έμφαση στην αλλοίωση του χαρακτήρα της κατεχόμενης Κύπρου, την οποία επιδιώκει η Άγκυρα.

Παράλληλα, εξέφρασε τη δέσμευση της Λευκωσίας για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- Ιταλίας
Ο Πρέσβης Χατζημιχαήλ μετέφερε πρόσκληση του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον Ιταλό Πρόεδρο για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο εντός του έτους, την οποία και αποδέχθηκε.
Σύνταξη: Μάριος Καραολής
Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube