REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 20 Μαΐου 2019

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας

Οργή στο Πεκίνο με το αμερικανικό πλοίο που έπλευσε σε περιοχή που διεκδικεί η Κίνα

Αμερικανικό πλοίο έπλευσε σε περιοχή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που διεκδικεί το Πεκίνο προκαλώντας την οργή της κινεζικής ηγεσίας.


Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έπλευσε κοντά στα Αβαθή του Σκάρμπορο, διαφιλονικούμενη περιοχή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που διεκδικεί το Πεκίνο, κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει οργή στην κινεζική κυβέρνηση εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης για το εμπόριο ανάμεσα στα δύο κράτη με τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.
Η πολυσύχναστη θαλάσσια οδός στην περιοχή συγκαταλέγεται στα ολοένα αυξανόμενα ζητήματα έντονης διαφωνίας στη διμερή σχέση: στον κατάλογο αυτό ξεχωρίζουν ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά στα δύο κράτη, οι αμερικανικές κυρώσεις, η Ταϊβάν.
Την επιχείρηση διεξήγαγε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Preble, διευκρίνισε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς εκπρόσωπος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube