Weather Icon
Πορτογαλία , ΠΦΑ 25 Μαΐου 2019

Η σύγκριση του ελληνικού πολιτικού συστήματος με το πορτογαλικό και του Πορτογάλου πρωθυπουργού με τον Έλληνα μάς αφήνει πικρή γεύση.

Η σύγκριση του ελληνικού πολιτικού συστήματος με το πορτογαλικό και του Πορτογάλου πρωθυπουργού με τον Έλληνα μάς αφήνει πικρή γεύση.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας απέρριψε το αίτημα των εκπαιδευτικών για αυξήσεις. Ο Έλληνας μοιράζει μερικές 100άδες εκατομμύρια τη μέρα.

Στην Πορτογαλία την Κυριακή έχουν ευρωεκλογές. Τον Οκτώβριο έχουν βουλευτικές εκλογές. Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα απέρριψε το αίτημα των εκπαιδευτικών για αυξήσεις. Το αίτημα υποστήριζε η αντιπολίτευση και τα δύο αριστερά κόμματα (κομμουνιστικό και Αριστερό Μπλοκ) που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Απείλησε, μάλιστα, με παραίτηση αν η Βουλή ενέκρινε τις αυξήσεις.
Σε διάγγελμά του στις 3 Μαΐου ο Πορτογάλος πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Αυτές οι μισθολογικές αυξήσεις δεν συνάδουν με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και των αγορών. Γι’ αυτό δεν τις αποδέχομαι. Αν υλοποιηθούν (όπως προτείνουν δύο από τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και η αντιπολίτευση) θα απειληθεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας. Δεν πρόκειται να το επιτρέψω. Θα ήταν μεγάλη έλλειψη σεβασμού προς τους Πορτογάλους, τώρα, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της κυβερνητικής 4ετίας μας και σε εκλογές, να καταστρέψουμε όσα με δικό τους πολύ μεγάλο κόστος επιτεύχθηκαν. Η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτό, αν οι κυβερνητικοί εταίροι επιμείνουν, η κυβέρνησή μου θα παραιτηθεί».

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube