Weather Icon

Ξεκίνησε η τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος» σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Εύξεινο Πόντο

  • (Φωτ.: TRT)
Μεγαλύτερη και από την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» που ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 8 Μαρτίου είναι η τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος» που από σήμερα διεξάγεται ταυτοχρόνως σε τρεις θάλασσες, Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Εύξεινο Πόντο. Στην άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαΐου θα λάβουν μέρος 131 πλοία και 57 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο «Θαλασσόλυκος» περιλαμβάνει σενάρια πολέμου σε στρατηγικό επίπεδο, αλλά και πιο διευρυμένα σενάρια κρίσεων και έντασης.
Για το κομμάτι που αφορά την Ανατολική Μεσόγειο νωρίς το πρωί απέπλευσαν από την τουρκική ναυτική βάση του Ακσάζ φρεγάτες, καταδρομικά, υποβρύχια και καταδρομικά πλοία. Με βάση του σενάριο, ακινητοποιήθηκαν φρεγάτα και ελικόπτερο τρομοκρατών, ενώ βολές θα πραγματοποιηθούν από ξηράς σε θαλάσσιους στόχους.
Η άσκηση «Θαλασσόλυκος» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. «Πολύ λίγα κράτη στον κόσμο μπορούν μέσα σε δύο μήνες να κάνουν και δεύτερη τόσο μεγάλη ναυτική άσκηση», σημειώνει ο τουρκικός Τύπος, ο οποίος τονίζει ότι «με αυτό τον τρόπο οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα παγιώσουν την ισχύ και κυριαρχία τους στις θάλασσες και θα δώσουν τη μεγαλύτερη απάντηση στις πολιτικές περιορισμού της Τουρκίας, κυρίως στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube