Weather Icon

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έφεραν τη λιτότητα και όχι οι Ευρωπαίοι

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έφεραν τη λιτότητα και όχι οι Ευρωπαίοι

Το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι μας επέβαλαν σκληρή λιτότητα για εννιά (9) ολόκληρα χρόνια, από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2018.

Αυτός είναι ο σύγχρονος εθνικός μας μύθος. Αυτά τα καντάρια κουτόχορτο μας ταΐζουν στα κανάλια το 99% των πολιτικών, καθηγητών Πανεπιστημίου, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων και άλλων πολιτικολογούντων που φλυαρούν “μετ’ ευτελείας και φιλοσοφούν άνευ(;) μαλακίας”! Ο Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας, πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους δεν κουράστηκαν να μας παραμυθιάζουν ότι “Τα Μνημόνια έφεραν την κρίση” και τη λιτότητα!


Φυσικά δεν υπάρχει ψήγμα ή κόκκος αλήθειας σ’ αυτό το ψέμα. Επειδή τη λιτότητα την επέβαλαν τυπικά οι ελληνικές κυβερνήσεις των Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα, αλλά την έφεραν οι κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου και Κωστάκη Καραμανλή, που ψήφισε οι ελληνικός λαός σε καθαρές εκλογές, χωρίς βία και νοθεία
Οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι δεν επέβαλαν καμία λιτότητα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ζήτησαν δανεικά από την Ευρώπη, επειδή δεν τους δάνειζε καμία Τράπεζα. Κάποια στιγμή το επιτόκιο έφτασε θεωρητικά στο 36%, αν και κανείς δεν δάνειζε την Ελλάδα ούτε μ’ αυτό το επιτόκιο.

Για τη συνέχεια Protothema

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube