Weather Icon
Γενικά θέματα 17 Μαΐου 2019

Ρουμανία: Σε αναπτυξιακή τροχιά η οικονομία, δήλωσε η πρωθυπουργός

Ρουμανία: Σε αναπτυξιακή τροχιά η οικονομία, δήλωσε η πρωθυπουργός



Η οικονομία της Ρουμανίας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλό ρυθμό, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, σχετικά με την οικονομική δραστηριότητα το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Νταντσίλα, επισήμανε ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι η οικονομία της Ρουμανίας βρίσκεται σε ανοδική τάση και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλό ρυθμό. 
Ο κύκλος εργασιών στον τομέα της βιομηχανίας αυξήθηκε κατά 4,6% το Μάρτιο του 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. 
Τον Μάρτιο, ο μέσος καθαρός μισθός ξεπέρασε τα 3.000 λέι (629 ευρώ  )  και ο μέσος ακαθάριστος μισθός ξεπέρασε τα 5.000 λέι (1,049 ευρώ , εξέλιξη που σημαίνει ότι οι Ρουμάνοι κερδίζουν κατά μέσο όρο κατά 13,5% περισσότερα χρήματα από τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και κατά 50% περισσότερο από τον Μάρτιο του 2016.


Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube