Weather Icon
Ιαπωνία , Ρωσία 8 Μαΐου 2019

Μόσχα και Τόκιο θα έχουν συνομιλίες για τις Κουρίλες νήσους στις 10 Μαΐου

Μόσχα και Τόκιο θα έχουν συνομιλίες για τις Κουρίλες νήσους στις 10 Μαΐου
Συνομιλίες στη Μόσχα, σε μια προσπάθεια να επιλύσουν την εδαφική διένεξη μεταξύ των δύο χωρών, θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Στις 10 Μαΐου στη Μόσχα θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος γύρος των ρωσο-ιαπωνικών συνομιλιών σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών με θέμα το πρόβλημα της συνθήκη ειρήνης» σημείωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είπε επίσης ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών οι πλευρές θα συνεχίζουν να εξετάζουν τρόπους για την υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνήσει οι ηγέτες των δύο χωρών για την επίσπευση του διαλόγου στο θέμα αυτό, με βάση την Κοινή Διακήρυξη του 1956.

«Εκτός των άλλων οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε επίκαιρα ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς πολιτικής, περιλαμβανομένης και της αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων και απειλών, της συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο και της κατάστασης στην περιοχή Ασίας –Ειρηνικού» επεσήμανε η Ζαχάροβα.
Η Ιαπωνία επιδιώκει να επιλύσει την εδαφική διένεξη για τέσσερα νησιά, τα οποία η μεν Ιαπωνία αποκαλεί Βόρεια Εδάφη ενώ η Ρωσία Νότιες Κουρίλες. Η διένεξη αυτή, που ξεκίνησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξακολουθεί να συντηρεί μεταξύ των δύο χωρών την εμπόλεμη κατάσταση, καθώς δεν έχει υπογραφεί συνθήκη ειρήνης.
Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube