Weather Icon

Στις 10 και 11 Μαΐου το Συνέδριο της Παμμακεδονικής Aμερικής στη Νέα Υόρκη – Κεντρικός ομιλητής ο διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος Σταύρος Καλεντερίδης

Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής, Δημήτρης Φιλιππίδης
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το ετήσιο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Αμερικής, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαϊου, στο ξενοδοχείο La Guardia Plaza.

Κατά την διάρκεια των διήμερων εργασιών θα γίνει απολογισμός της δράσης της Παμμακεδονικής Αμερικής στην κρίσιμη περίοδο που μεσολάβησε, η οποία χαρακτηρίστηκε από την κορύφωση της μάχης για την προάσπιση του ονόματος και της ελληνικότητας της Μακεδονίας, όπως επίσης και για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και οι προβλεπόμενες από το καταστατικό αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ., το Σάββατο το μεσημέρι, με συμμετοχή απ όλη την Αμερική.
«Το φετινό συνέδριο διεξάγεται σε μια χρονιά που η Μακεδονία έζησε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής ήταν εκεί σε κάθε στιγμή του αγώνα, καταβάλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μπορεί τα πράγματα να εξελίχθηκαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε, όμως ο αγώνας αυτός θα χαθεί μόνο όταν τον παρατήσουμε. Στο συνέδριο αυτό θα μιλήσουμε και θα αποκαλύψουμε όσα έγιναν, αλλά, το βασικότερο, θα χαράξουμε την στρατηγική της επόμενης ημέρας, καθώς “ό,τι δεν λύνεται, κόβεται”. Καλούμε όλους τους Μακεδόνες και τους φίλους των Μακεδόνων να δώσουν το «παρών» στο συνέδριο και να βγούμε ακόμη πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είναι κάτι που χρωστάμε στους ήρωές μας αλλα και στις επόμενες γενιές, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Η Μακεδονία, ήταν και είναι του Αλεξάνδρου η χώρα, ήταν και είναι ξακουστή, ήταν είναι και θα παραμείνει ελληνική», δήλωσε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, θα μιλήσει, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, για το Μακεδονικό Ζήτημα, ο διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος, αναλυτής και συγγραφέας, Σταύρος Καλεντερίδης, ο οποίος έχεται από την Ελλάδα για το Συνέδριο, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Επίσης το βράδυ του Σαββάτου θα διεξαχθεί η επίσημη χοροεσπερίδα της Παμμακεδονικής Ένωσης, στο Terrace on the Park, στις 7:30 το βράδυ, με τιμώμενα πρόσωπα, μεταξύ άλλων, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, καθώς και τον Σύλλογο Καστοριανών, για την προσφορά τους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube