Weather Icon

X.Έλληνας: Οικονομικά μη βιώσιμος ο EastMed – Eπιλογή το LNG (VID)

O αγωγός East Med δεν είναι οικονομικά βιώσιμος, δήλωσε στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο ειδικός σε θέματα υδρογονανθράκων Χαράλαμπος Έλληνας.

«Η αγοραπωλησία αερίου στην Ευρώπη γίνεται από εταιρείες και όχι από πολιτικούς, κυβερνήσεις και την Κομισιόν», επεσήμανε.

«Πολλές εταιρείες που κάνουν αγοραπωλησίες στην Ευρώπη έχουν συμφωνίες με την Gazprom στο έργο του Nord Stream2 και εφόσον το ρωσικό φυσικό αέριο είναι το πιο φτηνό, θα υπερισχύσει. Παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε.», πρόσθεσε. 
Για εμάς, συνέχισε, το μέλλον είναι η παρουσία της Exxon Mobil, που διαθέτει όλες τις δυνατότητες να προχωρήσει με έργα που θα είναι οικονομικά βιώσιμα, είπε, σημειώνοντας σε αυτό το πλαίσιο πως η εταιρία ήρθε για να προχωρήσει με τερματικό υγροποίησης.
Θα πάρει όμως, όπως είπε, αρκετό διάστημα μέχρι να βρεθούν και άλλα κοιτάσματα και να ληφθεί τελική επενδυτική για ένα σταθμό υγροποίησης.
«Μιλάμε σε δέκα χρόνια από τώρα», είπε.

sigmalive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube