Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 5 Απριλίου 2019

Δεν αλλάζουν στάση οι ΗΠΑ για S-400

Δεν αλλάζουν στάση οι ΗΠΑ για S-400

Εμμένει σε κάθε λέξη της ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσουγλου, την Τετάρτη, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών. Αυτό δήλωσε ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της επετειακής υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Μάικ Πομπέο.
Ο κ. Τσαβούσογλου με δήλωσή του είχε αμφισβητήσει ότι η ανακοίνωση του αναπληρωτή εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανταποκρινόταν στο περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Μάικ Πομπέο. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Ρόμπερτ Παλαντίνο είχε πει πως ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών «προειδοποίησε για τις πιθανές καταστροφικές συνέπειες της μονομερούς τουρκικής στρατιωτικής δράσης στην περιοχή», είχε ζητήσει την «την ταχεία επίλυση υποθέσεων που αφορούν άδικα κρατούμενους πολίτες των ΗΠΑ» και συζήτησε «τις ανησυχίες του σχετικά με την πιθανή απόκτηση του ρωσικού συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 από την Τουρκία».
 «Είδα του σχόλιο του Τούρκου ομολόγου μου», είπε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών. Ξαναδιαβάζω την ανακοίνωση για τη συνάντησή μας. Εμμένω σε κάθε λέξη της».
Στο ερώτημα αν έχει υπάρξει κάποια πρόοδος στο ζήτημα το S-400, ο κ. Πομπέο είπε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις συνομιλίες με την Τουρκία.
«Νομίζω ότι η τουρκική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται σαφώς την αμερικανική θέση. Νομίζω ότι άκουσα και τον Αντιπρόεδρο να μιλά χθες γι’ αυτό. Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία να συνεργαστούν στενά και είχα μια χθες καλή, μακρά συνομιλία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρούμε μια πορεία προς τα εμπρός».
SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube