Weather Icon

Να προσέξουμε αυτήν την είδηση – Πεντάγωνο: Ελπίζει ότι θα επιλυθεί η διαφωνία με την Τουρκία για τους S-400

Να προσέξουμε αυτήν την είδηση – Πεντάγωνο: Ελπίζει ότι θα επιλυθεί η διαφωνία με την Τουρκία για τους S-400
Αισιόδοξος πως θα επιλυθεί η διαφωνία με την Τουρκία σχετικά με την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, μία ημέρα αφότου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι σταματά τις παραδόσεις εξοπλισμού για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.
Είχα πολλές συζητήσεις με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και είμαι πεπεισμένος ότι θα τακτοποιήσουμε τα πράγματα με τους στρατηγικούς εταίρους μας» είπε ο Σάναχαν υποδεχόμενος στο Πεντάγωνο τον ομόλογό του της Μογγολίας Νιαμαατζίν Ενκμπολντ.
«Πίστεύω ότι θα επιλύσουμε το πρόβλημα κατά τρόπο ώστε να έχουν (οι Τούρκοι) τον σωστό αμυντικό εξοπλισμό με τα Patriot και τα F-35», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ επιδίωκαν το τελευταίο διάστημα να πείσουν την Τουρκία να αγοράσει το αμερικανικό σύστημα Patriot αντί για τους S-400.

Ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του τόνισε ότι η Τουρκία παραμένει σημαντικός σύμμαχος και εταίρος των ΗΠΑ, παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται για την αγορά του ρωσικού συστήματος. «Η σχέση μας δεν καθορίζεται από το μεμονωμένο ζήτημα των S-400, όμως οι S-400 είναι ένα βαθιά προβληματικό θέμα για τις ΗΠΑ», είπε.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, DPA, Sputnik, AFP

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube