Weather Icon

Αποστολάκης για F-35: Εξετάζουμε τις αμερικάνικες αναφορές για πώλησή τους στην Ελλάδα

Αποστολάκης για F-35: Εξετάζουμε τις αμερικάνικες αναφορές για πώλησή τους στην Ελλάδα
Η Ελλάδα και το υπουργείο Άμυνας «εξετάζουν και μελετούν τη δήλωση του αμερικανού αξιωματούχου προς το κογκρέσο ότι οι ΗΠΑ μπορεί να πουλήσουν τα τελευταίας γενιάς μαχητικά  F-35 στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο υπουργός από την Ανδραβίδα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση της πολεμικής αεροπορίας Ηνίοχος 2019 αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου σημειώνοντας πως το ελληνικό υπουργείο άμυνας εκτός από την αναβάθμιση των f-16 αυτή την περίοδο είναι και στη διαδικασία «για να επιλέξει το νέο αεροσκάφος νέας γενιάς με την πολεμική αεροπορία». Συνεπώς πρόσθεσε τη δήλωση βοηθάει σε αυτή την προοπτική.
Σημειώνεται ότι στην άσκηση Ηνίοχος λαμβάνουν μέρος για πρώτη φορά μαχητικά αεροσκάφη f-35 από την Ιταλία.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Παιατ – που βρίσκεται επίσης στην Ανδραβίδα και παρακολουθεί την άσκηση Ηνίοχος – είπε πως είναι καλοδεχούμενο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τα f35 και πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση των f-16 που κάνει η Ελλάδα είναι το απαραίτητο είναι το αναγκαίο βήμα για να περάσει στην επόμενη γενιά μαχητικών αεροσκαφών όπως είναι τα f-35.

Πηγή: philenews / in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube