Weather Icon

Τα «κόλπα» του Ράμα για τη Χειμάρρα

Σταθερή πίεση προς την Αλβανική πλευρά οφείλει να συνεχίσει να ασκεί η Αθήνα, προκειμένου ο Έντι Ράμα να υλοποιήσει την δέσμευση για χορήγηση δικαιώματος και των μειονοτικών της Χειμάρρας να εγγράψουν τις περιουσίες τους και να αποκτήσουν αναγνωρισμένους τίτλους ιδιοκτησίας και να μην επιτρέψει ελιγμούς της αλβανικής πλευράς με μοναδικό σκοπό τον εξωραϊσμό της εικόνας της χώρας ενόψει αποφάσεων της Ε.Ε. για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Μετά την συλλογική ελληνική αντίδραση, που όλες οι πολιτικές δυνάμεις συντάχθηκαν με την προειδοποίηση του πρωθυπουργού για συνέπειες στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας ο Ε. Ράμα που βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση υποχρεώθηκε να αποσύρει από την Εφημερίδα της Κυβέρνησης την αρνητική Απόφαση 172 και δυο ημέρες αργότερα επανήλθε με την τροποποίηση της Απόφασης 708 που πλέον αποτελεί τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, πρώτο θετικό βήμα, για την εξασφάλιση τίτλων ιδιοκτησίας από τους ομογενείς κυρίως στην περιοχή της Χειμάρρας (από Παλάσα έως Νίβιτσα).

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube