Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 12 Απριλίου 2019

Σκοτεινό παρασκήνιο για την άλωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Πώς εγκαθίσταται το Βαθύ Κράτος στο Υπουργείο Πολιτισμού

Η περιπέτεια της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία (Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς – ΓΔΑΠΚ)
Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους φίλους της αρχαιολόγους-διευθυντές προσπαθεί να προβεί σε ισόβιους διορισμούς στις θέσεις των Προϊσταμένων των φορέων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας τροποποιώντας τον ίδιο το δικό της Νόμο Βεναρδάκη (4369/2016) για τις κρίσεις στο Δημόσιο.
Οι τελευταίες κρίσεις στην Αρχαιολογική Υπηρεσία έγιναν το 2010!!!, ενώ πρέπει να γίνονται ανά τριετία. Κι άντε το κακό ΠΑΣΟΚ και η κακιά ΝΔ έχασαν ένα χρόνο, η «προοδευτική» κυβέρνηση όμως κάνει 4 χρόνια την πάπια και πάει για πέμπτο. Γιατί άραγε; Ας δούμε αναλυτικά τους υπέροχους λεπτούς χειρισμούς της λοιπόν, τους οποίους ούτε οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα. Το καλοκαίρι του 2018 βγήκε η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων των Προϊσταμένων Διευθύνσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με το νόμο 4369/2016(Νόμος Βερναδάκη), ο πιο πρόσφατος νόμος για την αξιολόγηση στη Δημόσια Διοίκηση. Η προκήρυξη που αφορούσε τους Αρχαιολόγους, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων Διευθυντών των κεντρικών, περιφερειακών και ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ στον τομέα του Πολιτισμού, ανακλήθηκε πριν προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Ο λόγος που ανακοινώθηκε ήταν η διόρθωση κάποιων αβλεψιών στην προκήρυξη (επισημάνθηκε πως δεν περιλάμβανε όλες τις περιπτώσεις πιστοποίησης άριστης γνώσης της ξένης γλώσσας, που κατά καιρούς ίσχυαν). Μετά τις διορθώσεις πήρε τις απαραίτητες υπογραφές –και της υπουργού– ήδη από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2019.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube