REAL TIME |

Weather Icon

Μπόρις, δεν ήξερες, δεν ρώταγες…

Μπόρις, δεν ήξερες, δεν ρώταγες…
“Τώρα φαίνεται πάρα πολύ πιθανό η βρετανική εμπορική πολιτική και οι νομοθετικές εξουσίες να παραδοθούν στις Βρυξέλλες – χωρίς να έχει λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο”, έγραψε στο Twitter προχθές ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην υπουργός εξωτερικών του Η.Β. και εκ των θερμών υποστηρικτών του Brexit. 
“Όπως έχουν τα πράγματα, είμαστε τώρα αντιμέτωποι με τη γελοία πιθανότητα να αναγκαστούμε να συμμετάσχουμε στις ευρωεκλογές, τρία χρόνια αφού φύγαμε από την ΕΕ και έχοντας συμφωνήσει σε όρους αποχώρησης που δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτά που υποσχεθήκαμε στον λαό όταν ψήφισαν” υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα, πρόσθεσε o ίδιος.
Οι εκτιμήσεις που έκαναν οι ηγέτες που στήριξαν το Βrexit ήταν το ίδιο αφελείς με τις εκτιμήσεις της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όταν με “στρατηγό” τον Βαρουφάκη υπολόγιζαν πως αν απειλήσουν με Grexit οι αγορές θα πανικοβληθούν και η Ε.Ε. θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη…
Έκαναν το δημοψήφισμα, πήραν 62% και την επομένη εξευτελίστηκαν με μια κωλοτούμπα που προκάλεσε θυμηδία σε όλον τον πλανήτη και θα μνημονεύεται για δεκαετίες. Τόσο οι ηγέτες του “Όχι” στην Ελλάδα όσο και οι ηγέτες του Brexit στο Η.Β. αγνόησαν τους συσχετισμούς δυνάμεων και τις διεθνείς συνθήκες…

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube