Weather Icon
Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 15 Απριλίου 2019

Η μεσαία τάξη (ενίοτε) εκδικείται

Η μεσαία τάξη είναι η πατρίδα μας. Είναι ο «τόπος καταγωγής» του ενός τρίτου από εμάς. Είναι η κατάκτηση αυτής της ζωής για τουλάχιστον άλλο ένα τρίτο, που ήρθε από τις τέσσερις γωνιές της αγροτικής και ημιαστικής Ελλάδας. Είναι –ακόμη σήμερα– το ζητούμενο για τα παιδιά όσων οικογενειών δεν έχουν τα «μέσα»! Ανθρωποι καταπιεσμένοι από την ανεπάρκεια και την ανασφάλεια των εισοδημάτων τους, που έγιναν πιο ευάλωτοι με την κρίση, αλλά δεν έχασαν τη θέλησή τους να διαβούν το αόρατο νήμα της μεσαίας τάξης. Η μεσαία τάξη παραμένει ο στυλοβάτης των κοινωνιών μας. Επενδύει στην πραγματική πρόοδο και σε μια καλύτερη δημοκρατία.
Η μεσαία τάξη, οι γνωστοί «μικροαστοί» της μεταπολίτευσης, οι «μικρομεσαίοι» του «Αντρέα», ήταν «θύματα του κατεστημένου» για τους «αριστερούς» και γι’ αυτό τους περιφρονούσαν τα παιδιά της παρέας του κ. Τσίπρα. Να το καταλάβω για όσο καιρό ήσαν ακόμη «παιδιά»! Οταν όμως τμήμα του «κυρίαρχου λαού» τούς παρέδωσε την εξουσία, δεν έπρεπε να συμμαχήσουν με τους «φορο-Μέτερνιχ» της Μεσο-Ευρώπης και να καταγάγουν θανατηφόρο πλήγμα στη μητρώα μεσαία τάξη. Αδικαιολόγητο: κοινωνικά και πολιτικά. Μόνον η απληστία της περιφρουρούμενης εξουσίας και η υποβάθμιση της δημοκρατίας σε παίγνιο ηθικώς ανερμάτιστων βουλευτικών αθροισμάτων, που μετάτρεψε τη δεδηλωμένη σε αχταρμά, εξηγούν αυτή την τόσο επικίνδυνη πολιτειακή εκτροπή.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube