Weather Icon
Κίνα , Λατινική Αμερική 3 Απριλίου 2019

Τι ζητά ο κινεζικός στρατός στην Βενεζουέλα

Τι ζητά ο κινεζικός στρατός στην Βενεζουέλα
Στις 28 Μαρτίου κινεζική αποστολή κατέφθασε στη Νήσο της Μαργαρίτας στη Βενεζουέλας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια. Καθαυτή η είδηση δεν είναι εντυπωσιακή. Εντυπωσιακή όμως είναι είναι η υποβάθμιση του γεγονότος από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης – ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς την παρουσία περίπου 120 Κινέζων στρατιωτικών, οι οποίοι εν συνεχεία μεταφέρθηκαν, με αδιευκρίνιστο πρόγραμμα, σε βενεζουελάνικη στρατιωτική βάση.
Πολύ μεγαλύτερος ήταν ο θόρυβος που είχε προκληθεί όταν μία εβδομάδα νωρίτερα κατέφθασαν στη Βενεζουέλα περί τους 100 Ρώσους στρατιωτικούς, οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα εκπαιδευτή σε βάση στρατιωτικών ελικοπτέρων.
Τότε, σε υψηλούς τόνους ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον προειδοποίησε, επικαλούμενος εμμέσως το “δόγμα Μονρόε”, ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί κάθε ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Δυτικό Ημισφαίριο ως προκλητική ενέργεια που αποσταθεροποιεί τη διεθνή ειρήνη.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube