REAL TIME |

Weather Icon
Διαφθορά , ΠΦΑ 10 Απριλίου 2019

Το πάρτι στο Καράκας, ο επιχειρηματίας και το πετρέλαιο των Ίνκας

Υπόθεση Πετσίτη vs Novartis



Ηταν χαλαροί και τα χαμόγελα περίσσευαν. Έβγαζαν σέλφι με μία άνεση που πρόδιδε μία παράταιρη εφηβική έξαρση με μία πρόσμιξη επιπόλαιας ευφορίας. Εκεί, στη Βενεζουέλα, κάποιοι πίστεψαν έστω και για μια στιγμή πως είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού με την ιστορία. Αγνοούσαν πως δεν διέθεταν ούτε τα προσόντα ούτε και την ικανότητα να διαχειριστούν, αυτοί οι διψασμένοι για εξουσία νεαροί πολιτικοί, τη διαπλοκή. Η διαχείριση της διαπλοκής συνεπάγεται και τη διαχείριση των διαπλεκομένων. Αυτοί που βρίσκονταν πίσω από την ιστορία του Καράκας ήταν πολύ έμπειροι για να χειραγωγηθούν από τα «παιδαρέλια της Κουμουνδούρου».
Στο αεροπλάνο ο δικηγόρος από την Κύπρο ήταν προφανώς ο μοναδικός της παρέας που είχε συναίσθηση των επιπτώσεων. Η ομάδα των ελλήνων αριστερών βρισκόταν στη χώρα του Τσάβες και μετέπειτα του Μαδούρο για να διευκολύνει πολιτικά τις εισαγωγές φθηνού πετρελαίου στην Ελλάδα. Μέχρι εκεί καλά. Έστω κι αν η διύλισή του θα ήταν ακριβότερη λόγω ποιότητας. Ο δικηγόρος από την Κύπρο, ο κ. Αρτεμίου του γραφείου «Αρτεμίου – Πιερή», είχε ήδη διασφαλίσει τη νομική εξυπηρέτηση της συμφωνίας εισαγωγής υδρογονανθράκων από τη Βενεζουέλα για λογαριασμό εξαιρετικά επιφανούς έλληνα επιχειρηματία με απόλυτη γνώση της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς. Ο δικηγόρος από την Κύπρο είχε αναλάβει τη νομική επεξεργασία της συμφωνίας. Την πλήρη εικόνα και την επιχειρηματική διάσταση αυτού του εγχειρήματος την είχε (και την έχει) εκείνη η ομάδα που είχε διαχειριστεί εκ μέρους του κόμματος την υπόθεση. Όλα τα κόμματα διατηρούν «διεθνείς σχέσεις», αλίμονο. Άλλες είναι φανερές για το πόπολο. Άλλες κρυφές για τα… ταμεία. Άλλες είναι απόρρητες.


για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube