Weather Icon

Όταν θέλουμε να ξεριζώσουμε ένα δέντρο, δεν αρκεί το κόψιμο κάποιων κλαδιών!

Όταν θέλουμε να ξεριζώσουμε ένα δέντρο, δεν αρκεί το κόψιμο κάποιων κλαδιών!

Δεν χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες για να επιβεβαιωθούμε για τα όσα γράφαμε προχθές για τις εξελίξεις στη Χιμάρα. Όταν θέλουμε να ξεριζώσουμε ένα δέντρο, δεν αρκεί το κόψιμο κάποιων κλαδιών! Περισσότερο εκείνο θα φουντώσει! Συνεπώς, πώς να πούμε επιτυχία την προχθεσινή κίνηση Ράμα. Να κάνει μια προσθήκη στην υπάρχουσα Κυβερνητική απόφαση 708/2018.
Το σημείο 1, στην υπάρχουσα απόφαση 708, στο οποίο έγινε από προχθές η προσθήκη 1/1, αναφέρει ότι οι εκτάσεις στην ακτογραμμή Αυλώνα –Αγίους Σράντα, οι οποίες μεταβιβάζονται προς διαχείριση (στο Υπουργείο Τουρισμού) σε όφελος του «σταθερού» τουρισμού, είναι «ακίνητες κρατικές περιουσίες» (!!) Επίσης, τόσο η βασική απόφαση 708, όσο και η συγκεκριμένη προσθήκη αναφέρονται στο νόμο για τις κρατικές περιουσίες (όχι για τις ιδιωτικές). (!!!) 
Για όσους δεν γνωρίζουν η προσθήκη 1/1 αναφέρει συγκεκριμένα ότι «Τα ακίνητα, βάσει του σημείου 1 (της απόφασης 708), που βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν έχει ολοκληρωθεί η αρχική καταγραφή, θα εγγραφούν (ασφαλώς στο κτηματολόγιο εφόσον ορίζεται στην προσθήκη ως υπεύθυνος φορέας για τη διαδικασία αυτή,- σημείωση δική μας) υπό την ευθύνη διαχείρισης του Υπουργείου Τουρισμού, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αρχικής καταγραφής των ιδιωτικών περιουσιών στις κτηματολογικές ζώνες που προβλέπει η εν λόγω Απόφαση».

Κατά τη διατύπωση αυτή, η προσθήκη μπορεί να ερμηνευτεί (μπορεί και όχι) ότι υπό την ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου Τουρισμού πιθανόν να επιτραπεί η διερεύνηση για την ύπαρξη ιδιωτικών περιουσιακών τμημάτων στο συνολική κρατική έκταση στην ακτογραμμή Αυλώνα- Αγίους Σαράντα, υπό διαχείριση του Υπ. Τουρισμού. (Νομικά, «αρχική καταγραφή» ή «έγγραφή», σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει αποδεικτικά επιβεβαίωσης της περιουσίας του στο τερέν. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η ιδιοκτησία στο τερέν, ακολουθεί το επόμενο βήμα που είναι η εγγραφή στο κτηματολόγιο και η απόχτηση τίτλου ιδιοκτησίας.) 

Νομίζω ότι ο Ράμα γνωρίζει κάλλιστα ότι η διαδικασία αυτή αποτελεί δύσκολο έργο για την Χιμαραίο. 
Υπάρχει γι΄αυτό η πρόσφατη εμπειρία με τις περιουσίες που πρόσβαλε το σχέδιο ανάπλασης της παλιάς Χιμαρας, όπως και η μακρά εμπειρία ότι επί 25 τουλάχιστον ολόκληρα χρόνια οι Χιμαραίοι, που τόσο στενά είναι δεμένοι με τη γη και την ιδιωτική περιουσία, δεν τα κατάφεραν να τεκμηριώσουν τις περιουσίες τους. (!)
Από εθνική σκοπιά η εξέλιξη παραμένει δώρο άδωρον. 
Διότι, όπως η προσθήκη αναφέρει, ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκει η περιουσία, όταν εγγραφεί επίσημα, αυτή θα παραμείνει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Τουρισμού της Αλβανίας, (ως κρατική περιουσία) με σκοπό «τη σταθερή ανάπτυξη του τουρισμού»!! 
Και αυτό υπογραμμίζεται ξεκάθαρα στην απόφαση της κυβέρνησης. Συνεπώς δεν ισχύει ο ισχυρισμός του «προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ» της Χιμάρας, ότι το Υπουργείο Τουρισμού, μετά το πέρας της διαδικασίας επιβεβαίωσης και εγγραφής των ιδιωτικών περιουσιών, θα αξιοποιήσει όσες εκτάσεις θα προκύψουν κρατικές. Επιπλέον, ο ισχυρισμός αυτός δεν ευσταθεί από τη στιγμή που είναι σε ισχύ ο νόμος 55/2015, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση μπορεί να αφαιρέσει την ιδιωτική περιουσία κάποιου για να την παραχωρήσει σε κάποιον άλλο ιδιώτη με πολλά λεφτά!!!! 
Όπως ισχύει και το δικαίωμα του κράτους για απαλλοτριώσεις ιδιωτών για δημόσια οφέλη. Συνεπώς, στην καλύτερη περίπτωση η κατοχύρωση των ιδιωτικών περιουσιών από τους Χιμαραίους, μπορεί να θεωρηθεί ισοδύναμη με την απαλλοτρίωση!!! Δλδ στους Χιμαραίους θα δοθεί (αν και πότε) η ευκαιρία να πάρουν κάποια χρήματα. Αυτό δεν αποφεύγει τις βαρύτατες συνέπειες σε εθνικό επίπεδο. Θα συμβεί λοιπόν, η δημογραφική και εθνική αλλοίωση των Ελλήνων στη Χιμάρα, ξανά θα εξουθενωθούν και εξουδετερωθούν οικονομικά. Διότι σε τελική ανάλυση όλα γι΄ αυτό γίνονται!! 

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΛΟΙΠΟΝ. Οι μεγάλες πιθανότητες κλίνουν στη γνωστή εμπειρία:- παζάρι, πλιάτσικο, αλλήλως μαχαιρώματα, αγοροπωλησία συνειδήσεων για κάποια περισσότερα φράγκα…. Πείθουν γι΄ αυτό οι εξελίξεις πριν δύο περίπου χρόνια με το σχέδιο ανάπλασης της παλιάς Χιμάρας. Έγινε μέγα διεθνές θέμα η προστασία κάποιων ιδιωτικών περιουσιών που θίγονταν από την εφαρμογή του σχεδίου αυτού. Η κίνηση είχε δύο σκέλη. 
Το ιδιωτικό και το εθνικό συμφέρον (διατήρηση της παραδοσιακής παλιά Χιμάρας και των τουριστικών υποδομών, που θα εμπόδιζαν το μαύρο χρήμα να έκανε εδώ το νόμο). Ύστερα από πολλές διαβουλεύσεις με τον ίδιο το Ράμα, με υπουργούς και βουλευτές του, προτάθηκε η ίδια διαδικασία, (της παρούσας διαθήκης) αλλά με διαφορετικό τρόπο. Δλδ δόθηκε μια προθεσμία για εγγραφή στο υποθηκοφυλακείο των απειλούμενων από το σχέδιο ανάπλασης περιουσιών των Χιμαριωτών. Μετά θα ακολουθούσε η διαβούλευση με την κοινότητα για το είδος σχεδίου που θα εφαρμόζονταν. 
Τίποτε απ΄όλα αυτά. Μετά από ένα χρόνο, οι πρωτοστάτες εκείνου του «αγώνα», (οι ίδιοι είναι και σήμερα) χτυπούσαν το τραπέζι, φώναζαν και τσίριζαν, ασκούσαν βία και πλαστογραφούσαν υπογραφές σε κείμενο που επέτρεπε εξ ονόματος της κοινότητας των Χιμαριωτών (θέε μου!!!) την εφαρμογή του ίδιου σχεδίου ανάπλασης στη Παλιά Χιμάρα, με κάποιες μόνο μικρές τροποποιήσεις. (Υπάρχουν φήμες ότι παίχτηκαν σε όφελος των οργανωτών της αντίστασης που έγιναν αρνιά, πάρα πολλά χρήματα!!! Εκ του αποτελέσματος και γνωρίζοντας τις καταστάσεις και τους ηγέτες, συμμερίζομαι τις φήμες).

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ 


Αυτό σημαίνει ότι αν δεν επιπληχτεί ως αντισυνταγματικός ο νόμος 55/2015, αν οι Έλληνες στη Χιμάρα δεν επικαλεστούν το αλβανικό σύνταγμα, το νόμο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων και τη διεθνή νομοθεσία για την προστασία των εθνικών δικαιωμάτων, ως άτομα και ως σύνολα ή ως κοινότητες από τις εσκεμμένες κρατικές ή ιδιωτικές ενέργειες σε βάρος τους, αν δεν ξεκινήσουν σωρεία δικαστικών υποθέσεων σε όλες τις δικαστικές βαθμίδες της χώρας και της Ε. Ένωσης, όπως και των Ηνωμένων Εθνών, θέμα Χιμάρας θα υφίσταται μόνο στην ιστορία. (θα υπάρχουν και οι σύγχρονοί μας γραμμένοι εκεί, αλλά με κόκκινη μελάνη, ως προδότες και μειοδότες).

Οι πολιτικοί του χώρου πέρα από τις δηλώσεις δεν κάνουν καμιά συγκεκριμένη πράξη. Καταφέρουν όμως να παρασύρουν και την Αθήνα και άλλους παράγοντες, οι οποίοι , κακώς, μπροστά στο πατριωτικό και εθνικό κλισέ, ή δεν βλέπουν την πραγματικότητα, ή υποχωρούν, ή αναπτύσσουν και οι ίδιοι συμφέροντα, αλλά δυστυχώς, αποφεύγουν την σωστή και σε βάθος αντιμετώπιση του θέματος.!


ΟΙ «ΑΓΩΝΕΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ Ή Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΙΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
Ξανά για τη Χιμάρα….! Το επιβάλει η επιμονή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας να κρύβει την αλήθεια και την ουσία των περιουσιακών δικαιωμάτων των Χιμαραίων επικαλούμενη εθνικές κορώνες, διαδίδοντας κάλπικες ελπίδες, παραπλανώντας την Ελλάδα και εξυπηρετώντας τους ταχτικούς ελιγμούς των Τιράνων. Οξύνει περισσότερο την κόντρα μεταξύ των δύο χωρών, ενώ οι περιουσίες των Ελλήνων χάνονται και ο εθνικός ιστός και ελληνικός πολιτισμός αλλοιώνονται. Φέρνει επιπλέον κατά πάνω στους Έλληνες περισσότερο σκληρυμένο τον αλβανικό εθνικισμό. Φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει την αυτοπροβολή κάποιων ατόμων. Προσπαθεί να καλύψει πολλές βρωμιές δικών μας, οι οποίοι συνεργαζόμενοι με τους υφαρπαχτείς των περιουσιών στη Χιμάρα, που δεν είναι μόνο το κράτος, έφεραν από κοινού την κατάσταση στο σημερινό αδιέξοδο.
Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας πληροφορείται εκ΄των προτέρων για κάθε κίνηση της Αθήνας, ακόμα και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και σπεύδει να προλάβει τις εξελίξεις και να επωφεληθεί από αυτές. Όπως όμως προκύπτει, ακόμα και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις με τις παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού Τσίπρα, η Αθήνα παρεμβαίνει μόνο επιφανειακά και όσο επιτρέπει να επωφεληθούντα Τίρανα . 
Από πολιτικής πλευράς επισύρει την προσοχή το γεγονός ότι την ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας δε στηρίζουν οι κεντρικοί θεσμοί της οργάνωσης και του ΚΕΑΔ. Επίσης ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας έχει αυτοκηρυχτεί υποψήφιος δήμαρχος για τη Χιμάρα. Η πρόσφατη συγκέντρωση εδώ, όπου εκλήθησαν Χιμαριώτες για να τους ανακοινωθεί ως εθνική επιτυχία κάτι που ή είναι ασήμαντο, είχε καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα. Μιλάει και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας είχε στο πλευρό τον πρόεδρο του Δ. Κόμματος για τη Χιμάρα (και όχι τον Κάγιο, ή τον Ντούλε)! Επίσης, παρά το καυτό θέμα των περιουσιών η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας, δεν λέει την αλήθεια, (δεν μπορεί !!). Είτε μιλάει με μισόλογα, είτε ψεύδεται. Γι΄ αυτό και οι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση κάτοικοι της Χιμάρας ήταν άκρως ελάχιστοι, αδιάφοροι και δύσπιστοι! (φώτο) 
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. 
1. Ο πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας θεωρεί πανεθνική επιτυχία το ότι η κυβερνητική απόφαση 172 «φαίνεται ότι αποσύρθηκε». Άρα, το πιο απλό είναι ότι παραπληροφορεί εφόσον αναφέρεται σε κάτι που μπορεί να συμβεί (ή να μη συμβεί) στο μέλλον και κυρίως στα αλβανικά δεδομένα! 
2. Η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση, είτε αποσυρθεί είτε όχι, δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη σημασία για το περιουσιακό στη Χιμάρα(!), εφόσον απλώς αφορά «το προσωρινό πάγωμα των διαδικασιών απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας στους δικαιούχους της γεωργικής γης στις πρώην κρατικές γεωργικές επιχειρήσεις, στις περιοχές τουριστικής προτεραιότητας, σε όφελος των επενδυτικών τουριστικών προγραμμάτων». 
Πρόκειται για εκτάσεις που καταγράφονται στις αποφάσεις της κυβέρνησης 707 και 708 του 2018, οι οποίες εξυπηρετούν την καλύτερη εφαρμογή του αντισυνταγματικού νόμου 55/2015. Όπως είναι γνωστό η βάση του νόμου αυτού, επιτρέπει στην κυβέρνηση να αφαιρέσει την νόμιμη περιουσία ενός ιδιώτη για να την παραχωρήσει σε όφελος ενός άλλου ιδιώτη, ο οποίος εμφανίζεται ως στρατηγικός επενδυτής στο τουρισμό! Άρα με την απόφαση αυτή, αρ.708 για τη Χιμάρα-Αγίους Σαράντα (και 707 για τις υπόλοιπες παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας), ο Ράμα έχει κάνει το αποφασιστικό βήμα. 
Τη δικαιοδοσία χρήσης των προαναφερόμενων εκτάσεων την έχει μεταβιβάσει ήδη στο Υπουργείο Τουρισμού. Το επόμενο βήμα είναι η απαλλοτρίωση (από το κράτος ή τον ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή!) εκείνων των εκτάσεων που δεν είναι κρατικές και οι δικαιούχοι τους διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας (!) Οι υπόλοιποι…!!!
Συνεπώς, αν δεν καταργηθούν ο νόμος 55/2015 και οι σχετικές μ΄αυτόν αποφάσεις, η νέα φάση δήμευσης των περιουσιών στη Χιμάρα που αρχίζει με το νόμο αυτό και η τελική συνολική αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου εκεί αποτελεί πραγματικότητα 
ΤΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ;!

3. Ο πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας αναφέρει πως ελπίζει ότι «όσοι έχουν τίτλους σε αυτή την περιοχή, (του 708) θα έχουν την ευκαιρία, να τους γράψουν ενώ όσοι δεν είχαν πάρει τίτλο, αλλά είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία, θα μπορέσουν να την ολοκληρώσουν». Η δήλωση αυτή κρύβει σοβαρές παγίδες. 
α. Δεν μας εξηγεί περί τίνος τίτλους πρόκειται. Διότι υπάρχουν δύο κατηγορίες τίτλων ιδιοκτησίας και στη Χιμάρα. 
Εκείνοι που ανήκουν στην περίοδο πριν από το 1945, ή οι παραδοσιακοί και οι τίτλοι που αναγνωρίζει ο νόμος 7501 του 1991 και οι τροποποιήσεις που ακολούθησαν. 
Οι δεύτεροι αφορούν τους τίτλους ιδιοκτησίας επί της αγροτικής γης των πρώην γεωργικών συνεταιρισμών και πρώην κρατικών γεωργικών επιχειρήσεων. Για τις εκτάσεις αυτές δεν ισχύουν οι τίτλοι ιδιοκτησίας πριν από το 1945.
 
β. Στη Χιμάρα δεν γίνεται η ουσιαστική αυτή διάκριση. Γιατί οι Χιμαραίοι και όχι το κράτος, επιμένουν στην αναγνώριση μόνο των τίτλων πριν από το 1945! Γεγονός που δε θα δικαιωθούν ποτέ. Ο νόμος 7501, ή νόμος των βουλευτών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ του 1991, έδωσε την αγροτική γη στους Έλληνες των άλλων ελληνικών μειονοτικών περιοχών, η οποία γη, πριν το 1945 άνηκε στους μουσουλμάνους μπέηδες και αγάδες. Από την άλλη, ο νόμος αυτός αποτελεί σήμερα το βασικό ανάχωμα στα νεοοθωμανικά σχέδια της Τουρκίας στην Αλβανία, εφόσον μέχρι το 1945 όλη η αγροτική γης, εκτός από κάποιες περιπτώσεις όπως στη Χιμάρα, άνηκε στους Αλβανούς απόγονους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 
Εντωμεταξύ, οι πολιτικές ηγεσίες, κυρίως της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Χιμάρα δεν επέτρεψαν τους κατοίκους της Χιμάρας να πάρουν τους τίτλους ιδιοκτησίας βάση του νόμου 7501,συνεπώς και κανένα άλλο τίτλο ιδιοκτησίας, τροφοδοτώντας σ΄ αυτούς την ελπίδα ότι θα δικαιωθούν στις αξιώσεις τους. Έτσι εξηγείται που στη Χιμάρα και μετά από 25 χρόνια διαδικασιών νομιμοποίησης των περιουσιών οι Έλληνες δεν έχουν πάρει ακόμα από τα υποθηκοφυλάκεια τους τίτλους τους ιδιοκτησίας. Δεν μπορεί να παραλείψει κανείς τα κρατικά εμπόδια και τα σκοτεινά συμφέροντα των δικηγόρων, δικαστών, υπαλλήλων, πολιτικών. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι πολιτικοί μας άνοιξαν διάπλατα το πράσινο φως στην υφαρπαγή των περιουσιών στη Χιμάρα. Πρόκειται καθαρά για εγκληματική διαδικασία στην υπηρεσία του μαύρου χρήματος η οποία έχαιρε πλήρως τη στήριξη του κράτους.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

3. «Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν όπως περιμένουμε, αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ –Χιμάρας, οι προσφυγές που είχαμε ετοιμάσει δεν θα χρειαστεί να κατατεθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε νομικά άμεσα. Όμως, τα χαρτιά που συγκεντρώσαμε για το Δικαστήριο θα τα χρησιμοποιήσουμε τώρα για την εγγραφή της γης μας.» 
Η συγκεκριμένη δήλωση αποκαλύπτει το χάος στο μεγαλείο του στο θέμα των περιουσιών στη Χιμάρα. α. Είχε ανακοινωθεί ότι ετοιμάζονται προσφυγές για το περιουσιακό. Δεν αναφέρθηκε ποτέ ο δέκτης των προσφυγών ή το αντικείμενο διεκδίκησης. Δλδ. Πρόκειται για την άρση των νομικών διατάξεων που εμποδίζουν την αναγνώριση των περιουσιών βάση των τίτλων του 1945, για την άρση των νόμων που δίνουν την αγροτική γη στους εργαζόμενους των πρώην γεωργικών συνεταιρισμών και πρώην αγροτικών επιχειρήσεων;! Θα διεκδικήσουν από τα δικαστήρια την παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας επί της γης;! Θα προσφύγουν κατά των ιθυνόντων των υποθηκοφυλακείων;! 
Θα προσφύγουν κατά του συνόλου της νομοθεσίας που έχει παγιδεύσει το περιουσιακό στη Χιμάρα;!
β. Το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ αποσύρεται από την προσπάθεια αυτή, σημαίνει ότι στην ουσία δεν έχει κάνει τίποτε, οπότε με την υποχώρηση δικαιολογεί την απραξία.

4. «Οι αγώνες» για την αποκατάσταση του περιουσιακού δικαιώματος στη Χιμάρα, όπως και σε όλη την Ε Ε Μειονότητα, μέχρι τώρα έχουν ως μήκος κύματος τις πολιτικές δηλώσεις, στρέφονται προς τη δημιουργία μιας επιφάνειας εθνικού μανδύα, που χρησιμοποιείται για μικροπολιτικά συμφέροντα και μεγάλα οικονομικά οφέλη Καμιά σχέση δεν έχουν οι αγώνες αυτοί με την ουσιαστική λύση του μεγάλου αυτού εθνικού προβλήματος για το οποίο οι επόμενες γενιές θα μας σημαδέψουν με κόκκινο μελάνι. Υπάρχει ένα στοιχείο πολύ τρομαχτικό. Από την Ε.Ε.Μ. καμιά υπόθεση σε σχέση με το περιουσιακό δεν έχει φθάσει στο ανώτατο δικαστήριο, τόσο το χειρότερο στο αντίστοιχα ευρωπαϊκά δικαστήρια. 
β. Η στάση αυτή βοηθάει στην ουσία τους σκοπούς αλλοίωσης και εξαφάνισης του Ελληνισμού. Ενώ εμείς εξαντλούμαστε σε πολιτικές και εθνικές δηλώσεις, οι άλλοι πετυχαίνουν τους σκοπούς τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 
γ. Πολλές φορές η κατάσταση αυτή χρησιμοποιείται για την όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών τις συνέπειες της οποίας πληρώνει η εθνική ελληνική μειονότητα. 
δ. τροφοδοτεί ταυτόχρονα τον αλβανικό εθνικισμό και ανθελληνισμό.
5. Η επικέντρωση της όλης πολιτικής προσοχής στο θέμα της Χιμάρας, λόγω των ιστορικών της ευαισθησιών, αλλά και λόγο της τοποθεσίας και τουριστικών ενδιαφερόντων, όπως και της αποδοτικής αντιπαράθεσης, έχει καταφέρει την πλήρη έκλειψή των πολλαπλών προβλημάτων περιουσιακής, εθνικής, πολιτικής, εκπαιδευτικής, δημογραφικής, οικονομικής φύσεως που αντιμετωπίζουν οι άλλες μειονοτικές περιοχές. Κανείς δε θέλει να προσέξει ότι από τις περιοχές αυτές υφαρπάχτηκαν 150 χιλιάδες στρέμματα λιβάδια και δάση!! ΤΕΛΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube