Weather Icon

Πεθαίνοντας στον Έβρο: Η μικρή ιστορία του Μαχίρ

Πεθαίνοντας στον Έβρο: Η μικρή ιστορία του Μαχίρ

Το εμπόριο ζωής και θανάτου στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ο Μαχίρ Μετέ ήταν μόλις 22 ετών. Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Σχολή Μηχανικών, πολιτικοποιήθηκε νωρίς, στα 16 του χρόνια. Ήταν από εκείνα τα παιδιά που εναντιώθηκαν έμπρακτα στην εισβολή του τουρκικού στρατού στο Αφρίν. 
Το καθεστώς Ερντογάν είχε με νόμο χαρακτηρίσει τις αντιπολεμικές ενέργειες ως προδοσία και είχε επιβάλει σχετικό ιδιώνυμο βάσει του οποίου εκδικάζονταν οι υποθέσεις συλληφθέντων σε αντιπολεμικές εκδηλώσεις.
 Ο Μαχίρ συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκισης. Η μητέρα του, έντονα πολιτικοποιημένη καταζητείται και εκκρεμεί σε βάρος της ποινή κάθειρξης 16 ετών για ενέργειες οι οποίες σε μία κλασσική δυτική Δημοκρατία δεν είναι καν ποινικοποιήσιμες.
 Ο αδερφός του Μαχίρ ζει και αυτός υπό καθεστώς τρόμου αντιμετωπίζοντας σε καθημερινή βάση την απειλή σύλληψης και καταδίκης λόγω της πολιτικής του δράσης.

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube