Weather Icon

Οι Αμερικανοί Πιέζουν τους Κούρδους της Συρίας να Αποδεχθούν την Παρουσία Τουρκικών Στρατευμάτων

Οι ΗΠΑ ζητούν σειρά συμβιβασμών από τους Κούρδους συμμάχους τους στη Συρία, οι οποίοι όμως αντιδρούν. –Της AmberinZaman στο AL MONITOR

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι ΗΠΑ πιέζουν τους Κούρδους συμμάχους τους στη Συρία να χαλαρώσουν τις αντιδράσεις τους και να επιτρέψουν σε τουρκικές δυνάμεις να αναπτυχθούν στη δική τους πλευρά των τουρκο-συριακών συνόρων. Οι τουρκικές δυνάμεις θα είναι μέρος της προτεινόμενης ζώνης ασφαλείας στη ΒΑ Συρία.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του SDF, Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν να επιτραπεί σε «περιορισμένο αριθμό» τουρκικών δυνάμεων να αναπτυχθεί στη συριακή πλευρά των συνόρων, κατά μήκος μίας λωρίδας γης που εκτείνεται ανατολικά από τον Ευφράτη μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ. Ο ίδιος είπε στο AlMonitor: «Το θέμα έχει ήδη τεθεί σε εμάς και θεωρούμε την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο έδαφος μας εξαιρετικά προβληματική και έχουμε καταστήσει τη θέση μας καθαρή».
Η ίδια πηγή είπε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στη Συρία, Τζιμ Τζέφρεϋ, αναμένονταν να ταξιδέψει στη ΒΑ Συρία τις επόμενες μέρες, όπου πιθανότατα θα επαναλάμβανε την απαίτηση να επιτραπεί η είσοδος τουρκικών στρατευμάτων στη ΒΑ Συρία.
Ο διοικητής του SDFΜαζλούμ Κομπάνι, είναι γνωστό ότι είναι φανατικά αντίθετος σε οποιαδήποτε είσοδο τουρκικών δυνάμεων. Αλλά, ο Κομπάνι είναι και υπέρμαχος της διατήρησης της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, πράγμα που τον δεσμεύει. Ένας άλλος αξιωματούχος του SDF είπε στο AlMonitor ότι η αμερικανική απαίτηση δεν θα γίνει ποτέ δεκτή.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του AlMonitor για σχολιασμό των παραπάνω.
Για τη συνέχεια ConOPS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube