REAL TIME |

Weather Icon

Αυτό το σχόλιο να το διαβάσουν οι αρνητές και χλευαστές της γενοκτονίας και οι εθνομηδενιστές όλων των κομμάτων

Κύριε Καλεντερίδη,
Επιτρέψατέ μου, ως κάτοικος Ιταλίας, να σας διαφωτίσω περισσότερο για την ιταλική στάση ως προς το αρμενικό ζήτημα. Το ψήφισμα αυτό, έρχεται εδώ και 30 χρόνια για ψήφιστη στην ιταλική βουλή και μέχρι τώρα δεν περνούσε, λόγω των σημαντικών τουρκοιταλικών εμπορικών σχέσεων. Το κόμμα του Μπερλουσκόνι αποχώρησε από την ψηφοφορία, μάλλον γιατί ο Μπερλουσκόνι έχει ιδιωτικά συμφέροντα ως επιχειρηματίας, στην Τουρκία. Άλλωστε πολλάκις, οι κυβερνήσεις του είχαν καταψηφίσει το ψήφισμα. Οι ιταλοερντογανικές σχέσεις έχουν διαρραγεί από το 2018, όπως και οι σχέσεις του Ερντογάν με το Βατικανό. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που πέρασε τώρα το ψήφισμα, σε συνδυασμό με την αντιτουρκική πολιτική Σαλβίνι. Δεν είναι όμως μόνο ο Σαλβίνι. Είναι γενικά οι διμερείς σχέσεις και οι Ιταλοί βουλευτές βρήκαν ευκαιρία να στείλουν μήνυμα στην Τουρκία. Ο Ερντογάν τελευταία φορά είχε επισκεφθεί την Ιταλία, λίγο πριν να πάει το ιταλικό πλοίο SAIPEM για να κάνει γεώτρηση στην Κύπρο. Ο Ερντογάν είχε έρθει προφανώς (δική μου εκτίμηση) για να εκβιάσει την τότε ιταλική κυβέρνηση Τζεντιλόνι. Είναι χαρακτηριστικό, πως όλες του οι συναντήσεις με Ματαρέλλα, Τζεντιλόνι και Πάπα Φραγκίσκο, ήταν κάτι παραπάνω από παγερές. Μια εικόνα, 1000 λέξεις:

http://www.rainews.it/dl/rainews/media/Paolo-Gentiloni-e-il-Presidente-turco-Recep-Tayyip-Erdogan-a-Palazzo-Chigi-64b493cb-9038-4c29-aab0-b9d730514cba.html#foto-1

https://www.repubblica.it/esteri/2018/02/05/news/erdogan_arrivato_in_vaticano_per_parlare_di_gerusalemme_con_papa_francesco-188070255/
Αν δείτε φωτογραφίες παλαιότερων επισκέψεων του Ερντογάν, οι Ιταλοί πολιτικοί ήταν γεμάτοι χαμόγελα και χτυπήματα στην πλάτη. Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν, η ΕΝΙ απέσυρε το SAIPEM από την Κύπρο.
Το σημαντικό είναι πως οι Αρμένιοι της Ιταλίας, είναι λίγες χιλιάδες, αλλά ως προς την αναγνώριση της γενοκτονίας, είναι σα μια γροθιά. Δεν έχουν ούτε αρνητές ούτε εθνομηδενιστές. 
Για την περίπτωση της ΝΔ, είναι μεν λυπηρό, αλλά όχι έκπληξη. Η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με δεξιά (Σαλβίνι), αλλά ούτε με κεντροδεξιά (Μπερλουσκόνι). Το απέδειξε άλλωστε και με τη στάση της στο Σκοπιανό, που σε άλλη χώρα η αντιπολίτευση θα είχε κάνει το βίο αβίωτο στον Τσίπρα, αν είχε πραγματικά τόση ζέση για το θέμα. 
Οι Ιταλοί βουλευτές, δεν είναι υποδείγματα αρετής, αλλά αν μη τι άλλο, στην ψηφοφορία, ενώθηκαν κατά της Τουρκίας, μετά από 30 χρόνια, τώρα που τα ιταλικά συμφέροντα το απαιτούν. 
Στην Ελλάδα αντίθετα, προοδεύουν οι εθνομηδενιστές και επιβραβεύονται τα κόμματα που τους προωθούν. 
Καλό σας βράδυ, αλλά τελικά, κάθε χώρα έχει και τους εκπροσώπους που της αξίζουν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube